Autopedija

Najavljen Novi Renault Megane

Renault uskoro planira da izbaci novu, treću generaciju popularnog Megana, čija se premijera očekuje na ovogodišnjem pariskom salonu automobila. Nakon šest godina, sadašnji model je zabeležio veliki uspeh, pogotovo na evropskom tržištu. Najavljeni model čini se, očekuje još svetlija budućnost, uzevši u obzir atraktivniji dizajn kojim od napred podseća na Renault Lagunu i najave o kontroli kvaliteta francuske fabrike.

Tehnički detalji još uvek nisu dostupni javnosti, ali se očekuju za vreme trajanja pariskom sajma (od 04. do 19. oktobra). Po najavama iz Renaulta, očekuje se eliminisanje postojećih problema na aktuelnom modelu (postojalo je mnogo prijava na nepravilan rad senzora sudara), kao i povećanje ukupnog kvaliteta vozila kako bi se suprotstavio sve snažnijoj konkurenciji i novim generacijama Ford Focusa, VW Golfa i Fiat Brava.

Novi Renault Megane je razvijen na osnovu studije koja izgleda prilično futuristički, i čini se da nema baš mnogo dodirnih tačaka sa najavljenim modelom. U novom Meganu se očekuju Nissanovi 1.4 motori sa oko 130 KS, koji predstavjaju pravi izazov za 1.4 TSI agregate koji se ugrađuju u Golfa i Audi A3.
Na sajmu automobila u Parizu će biti prikazane varijante sa troja i petoro vrata, dok su sedan, karavan i CC modeli najavljeni za kasnije u toku 2009. Očekuje se i predstavljanje mnogih noviteta, ukoliko je za verovati Renault-ovom planu da do kraja 2009. godine izbaci čak 24 nova modela.


Komentari (0)Add Comment

Ostavi komentar

smanji | povećaj

busy

Testovi korisnika

Ford Focus 1998-2004
Ocena vozača
 
2.8
"Pre kupovine dobro videti ga sest u kola i dignuti ga 120km/h i od 80km/h glrdati dali se auto tr..."
Renault Clio 1998-2005
Ocena vozača
 
3.2
"Moj savjet je da ovaj model zaobidjete!"
Alfa Romeo 156 1997-2006
Ocena vozača
 
4.0
"Komentar Nisam vozio automobile visoke klase i ne mogu biti kompetentan za pravilno ocenjivanje, ..."
Opel Corsa 2000-2006
Ocena vozača
 
4.2
"Preporucujem ovaj auto svima, 1.2 75ks"
Kazneni poeni

Auto Kredit Kalkulator

Kreditni Kalkulator
     
         

Polja označena sa * su obavezna. Auto kredit kalkulator je informativnog karaktera.