Autopedija

Lamborghini Estoque na sajmu u Parizu

Na sajmu automobila u Parizu je predstavljen i jedan model za koji nikada nismo pretpostavljali da će se zaista pojaviti, bilo na sajmu, bilo u prodaji. Lamborghini nam je svima izmamio osmeh na lice neverovatnom studijom super-sportskog automobila u porodičnoj varijanti.

Lamborghini Estoque je još uvek samo studija, ali iz fabrike tvrde da će ovaj, ili sličan model pronaći svoj put do komercijalne proizvodnje u naredne četiri godine.

Estoque je sedan sa četvoro vrata, dug 5,15 metara, širok 1,99, a kako i dolikuje super-sportskom automobilu, visok samo 1,35 metara. Motor je smešten napred po sredini, dok bi pogon bio na svim točkovima sa upravljanjem na obe osovine. Ukoliko dodje do serijske proizvodnje, može se očekivati V10 motor od 5 litara zapremine, V8 sa turbo punjačem ili čak turbo dizel varijanta.

Kada se bude pojavio u prodaji, po rečima proizvodjača, ciljno tržište će biti azijski kontinent, jer je to trenutno jedno od najperspektivnijih prostora za plasman snažnih automobila visoke klase. Očekuje se i izgradnja nove fabrike u Aziji, kako bi kapaciteti bili duplirani a tražnja zadovoljena.

Početna cena za osnovni model će biti oko 150.000 eura. Za sada nam ostaje da uživamo u čudesnoj i inovativnoj ideji italijanske fabrike.Komentari (0)Add Comment

Ostavi komentar

smanji | povećaj

busy

Testovi korisnika

Ford Focus 1998-2004
Ocena vozača
 
2.8
"Pre kupovine dobro videti ga sest u kola i dignuti ga 120km/h i od 80km/h glrdati dali se auto tr..."
Renault Clio 1998-2005
Ocena vozača
 
3.2
"Moj savjet je da ovaj model zaobidjete!"
Alfa Romeo 156 1997-2006
Ocena vozača
 
4.0
"Komentar Nisam vozio automobile visoke klase i ne mogu biti kompetentan za pravilno ocenjivanje, ..."
Opel Corsa 2000-2006
Ocena vozača
 
4.2
"Preporucujem ovaj auto svima, 1.2 75ks"
Kazneni poeni

Auto Kredit Kalkulator

Kreditni Kalkulator
     
         

Polja označena sa * su obavezna. Auto kredit kalkulator je informativnog karaktera.