Autopedija

Mitsubishi Colt za 2009. godinu

2009 Mitsubishi ColtIako Mitsubishi Colt koga gledamo na ulicima izgleda sasvim sveže, japanska fabrika sa najmanje prijavljenih vanrednih servisa u Srbiji već planira redizajniranu verziju.

Novi Colt je sada još bolji gradski automobil, a više se i uklapa u ceo identitet Mitsubishija. Sledeće godine nam dolazi kao model sa troja i petoro vrata, dok će se nakon toga pojaviti i CZT RalliArt sportski model sa jačim motorom. Iako Mitsubishi trenutno ne planira dizel agregate, paleta benzinaca će čini nam se zadovoljiti i najprobirljivije.

Novi Colt je došao nakon predstavjanja Outlandera i Lancera, što nam govori da Mitsubishi lagano osvežava sve svoje segmente. Prednji kraj Colta je uradjen po ugledu na Lancera, što je za svaku pohvalu ekipe Mitsubishi Design Europe, jer je Lancer godinama unazad jedan od najupečatljivijih modela na našim ulicama.

2009 Mitsubishi Colt

Ovde je već napravljena trampa, jer je po cenu sadašnjeg izgleda višenamenskog vozila, dobijen je agresivniji i širi izgled koji ovom mališanu odlično stoji. Ceo eksterijer je uradjen sa namerom da se Colt vizuelno spusti, čime se naglašavaju njegove sportske karakteristike. Zadnja svetlosna grupa je takodje pretrpela promene, pa je sada postavljena dosta niže nego na prethodniku.

2009 Mitsubishi Colt

Od motora su predvidjeni isključivo benzinci, od najslabijeg 1.1-litarskog sa 75 KS, preko 1.3-litarskog sa 95 konja do najsnažnijeg (u redovnom nizu) sa 1.5 litara zapremine i 125 konjskih snaga. Već poslovično, nedugo nakon standardne verzije, pojaviće se i CZT varijanta u RalliArt izvedbi, sa motorom od 1.5 litara i čak 150 konjskih snaga.

2009 Mitsubishi Colt

Mitsubishi ovog puta sprema i ekološku varijantu Colta pod imenom Clear Tec, koga će karakterisati drastično manja količina izduvnih gasova, automatski kreni-stani sistem i regenerativni kočioni sistem. Clear Tec program bi trebao da u potpunosti zameni dizel agregate u Colt porodici.

2009 Mitsubishi Colt

Novi Colt je i porastao, dok je unutrašnjost redizajnirana na osnovu predloga kupaca u protekle četiri godine. Kvalitetnijom izolacijom je smanjena buka u kabini, kontrolna tabla je preglednija i sa boljim rasporedom a povećana je i fleksibilnost zadnje klupe. Novi Colt će sada imati maksimalnu zapreminu prtljažnika od 1032 litra, što je za 180 litara više nego u aktuelnoj verziji.

2009 Mitsubishi Colt

Kada će se ovaj Mitsubihijev mališan pojaviti na našem tržištu još uvek ne znamo, ali će prodaja u Evropi početi u toku 2009. godine.


Komentari (0)Add Comment

Ostavi komentar

smanji | povećaj

busy

Testovi korisnika

Ford Focus 1998-2004
Ocena vozača
 
2.8
"Pre kupovine dobro videti ga sest u kola i dignuti ga 120km/h i od 80km/h glrdati dali se auto tr..."
Renault Clio 1998-2005
Ocena vozača
 
3.2
"Moj savjet je da ovaj model zaobidjete!"
Alfa Romeo 156 1997-2006
Ocena vozača
 
4.0
"Komentar Nisam vozio automobile visoke klase i ne mogu biti kompetentan za pravilno ocenjivanje, ..."
Opel Corsa 2000-2006
Ocena vozača
 
4.2
"Preporucujem ovaj auto svima, 1.2 75ks"
Kazneni poeni

Auto Kredit Kalkulator

Kreditni Kalkulator
     
         

Polja označena sa * su obavezna. Auto kredit kalkulator je informativnog karaktera.