Autopedija

Popusti u Fordu

ford fiesta popust, Pravo vreme za kupovinu novog četvorotočkaša u Srbiji... Ford nastavlja svoju prodajnu akciju u kojoj je moguće ostvariti značajne popuste.

Od 10. do 15. novembra je bilo moguće kupiti Fordove po specijalnim cenama, i čini se da je akcija bila veoma uspešna. U drugoj rundi, koja traje od 1. do 15. decembra je takodje moguće ostvariti uštedu, od 1000 za Ford Fiestu. do skoro 5.000 eura za model Ford Kuga.

ford kuga

Nemojte odmah pomisliti da distributeri u Srbiji ostvaruju ogromne marže samo zbog toga što daju popuste, nekada i u visini carine. Razume se da zarada nije mala, ali sigurno nije onolika koliko se u ovom momentu misli.

U pozadini svih aktuelnih popusta u Srbiji stoji jednostavno finansijsko ekonomisanje. Trenutne lagere treba isprazniti pre nego što od prvog januara počne uvoz sa manjim poreskim izdacima.

Isprazniti te lagere po cenu da se ne zaradi ni dinara je realna ekonomska politika, jer, zamislite samo kako će, recimo Opel prodati jednu Astru sa carinom koja je iznosila 20%, u momentu kada Volkswagen prodaje Golfa koga je uvezao sa carinom od 10%.

Ne samo kod nas, i ne samo u auto industriji, u slučaju kada nabavna vrednost pada posle odredjenog datuma, svaki ekonomski subjekat planira da počne sa nabavkom upravo u tom momentu. A da bi to bilo moguće, lageri trebaju biti prazni, kako bi se uvezao što veći kontigent jeftinije robe.

Današnje cene svakako treba iskoristiti, jer su izuzetno popularne, a konkurencija nikada nije bila jača. Veoma je moguće da su danas kola jeftinija nego što će biti posle prvog januara, kao i to da krajem decembra dosta dilera uopšte neće imati šta da ponudi potencijalnim kupcima.


Komentari (0)Add Comment

Ostavi komentar

smanji | povećaj

busy

Testovi korisnika

Ford Focus 1998-2004
Ocena vozača
 
2.8
"Pre kupovine dobro videti ga sest u kola i dignuti ga 120km/h i od 80km/h glrdati dali se auto tr..."
Renault Clio 1998-2005
Ocena vozača
 
3.2
"Moj savjet je da ovaj model zaobidjete!"
Alfa Romeo 156 1997-2006
Ocena vozača
 
4.0
"Komentar Nisam vozio automobile visoke klase i ne mogu biti kompetentan za pravilno ocenjivanje, ..."
Opel Corsa 2000-2006
Ocena vozača
 
4.2
"Preporucujem ovaj auto svima, 1.2 75ks"
Kazneni poeni

Auto Kredit Kalkulator

Kreditni Kalkulator
     
         

Polja označena sa * su obavezna. Auto kredit kalkulator je informativnog karaktera.