Autopedija

Sprema se poskupljenje registracije

Prosecan vozacIako se od januara 2009. godine očekuje smanjenje carina sa 20 na 10 posto na uvoz automobila, ne piše nam se baš tako kako smo zamišljali.

Vrlo lako može da se dogodi da od istog datuma skoči cena administrativnih taksi, osiguranja i registracije automobila, samo što još uvek ne znamo tačno za koga, a ni za koliko.

Trenutno su u vladajućim krugovima aktuelne dve struje, jedna koja bi da poveća cenu registracije bez obzira na starost, snagu, zapreminu motora i stepena zagadjivanja životne sredine, i druga koja je za to da novi propisi važe samo za luksuzna vozila.

Prosecan vozacDržava se smanjenjem carine na uvoz, odrekla prihoda po tom osnovu. Ako je poznato da naši državnici vole da primaju velike plate a da ne dolaze na posao, ostaje logičan zaključak da će morati da uvedu neke druge dažbine kako bi sve ostalo po starom.

Po aktulenim informacijama, prvo se razmišljalo da se poveća cena registracija za sva vozila, ali se čini da se pojavila i ideja da se ovo povećanje odnosi samo na vozila preko 2.000 ccm, jahte, brodove, avione i slično.

Ovaj predlog izgleda nije prošao u prvom pokušaju, tako da i dalje ne znamo ko će sipati najveći deo novca u budžet, ogromna većina vozača sa prosečnim kolima, ili manji deo vozačke populacije koji se vozi u mnogo skupljim automobilima.

Ako se zna da taj manji deo vozača ne može samostalno da popuni rupu u budžetu, opravdano se plašimo da će biti ugroženi svi redom, tako da od smanjenja cene automobila neće biti ništa, ili vrlo malo, i to samo u kratkom roku.


Komentari (0)Add Comment

Ostavi komentar

smanji | povećaj

busy

Testovi korisnika

Ford Focus 1998-2004
Ocena vozača
 
2.8
"Pre kupovine dobro videti ga sest u kola i dignuti ga 120km/h i od 80km/h glrdati dali se auto tr..."
Renault Clio 1998-2005
Ocena vozača
 
3.2
"Moj savjet je da ovaj model zaobidjete!"
Alfa Romeo 156 1997-2006
Ocena vozača
 
4.0
"Komentar Nisam vozio automobile visoke klase i ne mogu biti kompetentan za pravilno ocenjivanje, ..."
Opel Corsa 2000-2006
Ocena vozača
 
4.2
"Preporucujem ovaj auto svima, 1.2 75ks"
Kazneni poeni

Auto Kredit Kalkulator

Kreditni Kalkulator
     
         

Polja označena sa * su obavezna. Auto kredit kalkulator je informativnog karaktera.