Autopedija

Lancia Delta

Lancia DeltaLancia već 4 godine nije izbacila nijedan novi model, pa Delta sada igra najvažniju ulogu u postojećoj ponudi ovog italijanskog proizvodjača.

Ako smo već godinama uvereni da je Lancia simbol italijanskog luksuza i elegancije, onda je Lancia Delta izgleda na pravom putu da potvrdi naša uverenja. Eksterijer je veoma inovativan, dinamičan, i već na prvi pogled govori o kom proizvodjaču se radi.
Lancia Delta
Nastala na platformi Fiat Brava, Delta je ubedljivo najveći kompakt u klasi, pa nudi i najviše prostora kako za putnike tako i za prtljag. Zadnja klupa se može pomeriti još po 15cm u oba smera, pa se dobija još više prostora ukoliko je neophodno, naravno, po cenu komfora na zadnjem sedištu. U standardnoj postavci, zapremina prtljažnika je 380 litara, ali se obaranjem zadnje klupe dobija 760 litara prostora.
Lancia Delta
Optimum ponude čini common rail dizel sa turbo punjačem, zapremine 1.6 litara, snage 120 konja sa obrtnim momentom od 300Nm. Ovakva koncepcija nudi zaista veliku udobnost na dugim pravcima, ali ne i dovoljno elastičnosti i dinamičnu vožnju, jer Delta nije baš lagana, 1.400 kilograma koji ne obećavaju brze prolaske kroz krivine. Performanse su u skladu sa prethodnim, pa je za ubrzanje od 0-100 potrebno čak 12 sekundi, uz maksimalnu brzinu od 195 km/h.
Lancia Delta
Lancia Delta je što se tiče opreme i bezbednosti na zaista visokom nivou, a u prilog tome govore i 5 EuroNCAP zvezdica na testovima sudara.
Lancia DeltaTagovi:
Komentari (0)Add Comment

Ostavi komentar

smanji | povećaj

busy

Testovi korisnika

Ford Focus 1998-2004
Ocena vozača
 
2.8
"Pre kupovine dobro videti ga sest u kola i dignuti ga 120km/h i od 80km/h glrdati dali se auto tr..."
Renault Clio 1998-2005
Ocena vozača
 
3.2
"Moj savjet je da ovaj model zaobidjete!"
Alfa Romeo 156 1997-2006
Ocena vozača
 
4.0
"Komentar Nisam vozio automobile visoke klase i ne mogu biti kompetentan za pravilno ocenjivanje, ..."
Opel Corsa 2000-2006
Ocena vozača
 
4.2
"Preporucujem ovaj auto svima, 1.2 75ks"
Kazneni poeni

Auto Kredit Kalkulator

Kreditni Kalkulator
     
         

Polja označena sa * su obavezna. Auto kredit kalkulator je informativnog karaktera.