Autopedija

Kia No 3 na sajmu u Ženevi

Kia No3Ženevski sajam automobila nam je doneo i buduću MPV verziju modela Rio, koji bi trebao da ponese konačno ime Rio Plus.

Rio Plus možemo očekivati verovatno u toku sledeće godine, do kada nam preostaju slike sa zvanične prezentacije na najvažnijem evropskom sajmu automobila. Kia nastavlja sa proizvodnjom modela za evropsko tržište, a model No3 je pravi predstavnik MPV, odnosno višenamenskog segmenta.
No3 će pokušati da promeni mišljenje koje se vezuje za ovakve automobile, odnosno pokušaće da privuče pažnju svih generacija kupaca. Na prvi pogled je ideja uspela, jer ono što možemo da vidimo stvarno može da prodje i kod mladjih generacija.
Kia No3
Glavni dizajner je izjavio kako je veliki problem napraviti višenamensko vozilo koje će oduševiti ne samo svoje vlasnike već i prikovati oči prolaznika za njega. "Kupci MPV vozila traže praktično i racionalno, a mi se vodimo uglavnom emocijama," kaže Gregory Guillaume koji je vodio ovaj projekat.
Kia No3
Kada proizvodnja otpočne, Kia Rio Plus će uglavnom izgledati kao i prikazani model, faliće samo mat boja, asimetrični stakleni krov i detalji prednje svetlosne grupe.

Od motora su za sada sigurni 1.6-litarski benzinac i dizelaš, dok je unutrašnji prostor već na prvi pogled dovoljan, ali i pojačan zadnjom klupom sa klizećim mehanizmom.
Kia No3
Kia smatra da bi No3 trebao da predstavlja treću perjanicu u hijerarhiji ovog korejskog proizvodjača, odmah posle Picanto i Rio modela, i to je upravo razlog ovakvog pre-predukcijskog imena.
Kia No3


Komentari (0)Add Comment

Ostavi komentar

smanji | povećaj

busy

Testovi korisnika

Ford Focus 1998-2004
Ocena vozača
 
2.8
"Pre kupovine dobro videti ga sest u kola i dignuti ga 120km/h i od 80km/h glrdati dali se auto tr..."
Renault Clio 1998-2005
Ocena vozača
 
3.2
"Moj savjet je da ovaj model zaobidjete!"
Alfa Romeo 156 1997-2006
Ocena vozača
 
4.0
"Komentar Nisam vozio automobile visoke klase i ne mogu biti kompetentan za pravilno ocenjivanje, ..."
Opel Corsa 2000-2006
Ocena vozača
 
4.2
"Preporucujem ovaj auto svima, 1.2 75ks"
Kazneni poeni

Auto Kredit Kalkulator

Kreditni Kalkulator
     
         

Polja označena sa * su obavezna. Auto kredit kalkulator je informativnog karaktera.