xpornplease.com pornjk.com porncuze.com
Autopedija

5 EuroNCAP zvezdica za Hondu Accord i Golfa VI

Honda AccordHonda Accord je osvojila 5 zvezdica i spada među najsigurnije automobile prema novom načinu ocenjivanja Euro NCAP-a. Novi EuroNCAP princip zasnovan je na kombinaciji rezultata testiranja zaštite odraslih (50%), dece (20%) i pešaka (20%) sa raspoloživim sistemima podrške vozaču (10%).

Ukupno je potrebno ostvariti rezultat od 70% za dobijanje 5 zvezdica. Honda Accord sa postignutim ukupnim rezultatom od 78%, naglašava vrlo visok nivo inovativnih sigurnosnih kombinacija.
Honda Accord
VSA (Vehicle Stability Assist) je deo standardne opreme Honde Accord, čiji je zadatak da pomaže vozaču pri proklizavanju. LKAS (Lane Keeping Assist) uz pomoć kamere prepoznaje trake kojima se vozilo kreće i zvučnim signalom upozorava vozača ukoliko izađe iz vozne trake. ACC (Adaptive Cruise Control) uz pomoć radara automatski usporava vozilo ukoliko izračuna da vozilo ispred usporava. Isto tako vozilo će ubrzati do postavljenog limita ukoliko se niko ne nalazi ispred.
Honda Accord
Navedena oprema je dopuna pasivnim sigurnosnim sistemima Honde Accord koji uključuju prednje i bočne vazdušne jastuke, vazdušne zavesice kao i ISOFIX priključak za osiguranje dečjeg sedišta. Honda Accord ima ACE strukturu automobila koja je napravljena od 42% jako zategnutog čelika, koji prilikom sudara rasipa energiju što dalje od putnika u vozilu. Jaka i kruta karoserija čini snažnu zaštitnu zonu u slučaju sudara, štiteći time putnike od snage sudara.
Golf VI
EuroNCAP organizacija je ponovo obavila testiranje Volkswagenovog Golfa VI pod novim, oštrijim kriterijumima koji važe od februara ove godine, a Golf je i po novim pravilima osvojio maksimalnih pet zvezdica za bezbednost.


Komentari (0)Add Comment

Ostavi komentar

smanji | povećaj

busy

Testovi korisnika

Ford Focus 1998-2004
Ocena vozača
 
2.8
"Pre kupovine dobro videti ga sest u kola i dignuti ga 120km/h i od 80km/h glrdati dali se auto tr..."
Renault Clio 1998-2005
Ocena vozača
 
3.2
"Moj savjet je da ovaj model zaobidjete!"
Alfa Romeo 156 1997-2006
Ocena vozača
 
4.0
"Komentar Nisam vozio automobile visoke klase i ne mogu biti kompetentan za pravilno ocenjivanje, ..."
Opel Corsa 2000-2006
Ocena vozača
 
4.2
"Preporucujem ovaj auto svima, 1.2 75ks"
Kazneni poeni

Auto Kredit Kalkulator

Kreditni Kalkulator
     
         

Polja označena sa * su obavezna. Auto kredit kalkulator je informativnog karaktera.