Autopedija

Havarija u Zastavi

Fiat Punto 188Juče je Zastavi po drugi put isključena voda, zbog čega je najmanje 40 školjki za Punto 188 koje su se u tom momentu nalazile u lakirnici nepovratno oštećeno. Direktna šteta se procenjuje na 40.000 eura, a zaustavljena je i proizvodnja pa je indirektan trošak mnogo veći od navedenog iznosa.

Sve školjke su se u datom momentu nalazile u fazi izmedju lakiranja i vodenog šmirglanja, kaže član upravnog odbora Zastave Zoran Mihajlović.

On nastavlja: "Nadležnima u „Vodovodu“ je jasno rečeno da će novac za plaćanje duga Ministarstvo ekonomije prebaciti u toku dana ili u ponedeljak - kaže Zoran Radojević, generalni direktor Grupe „Zastava vozila“. Nije mi jasno kome je u interesu da ozbiljno ugrozi proizvodnju „Punta“ i tako napravi veliku štetu fabrici. Pored štete na školjkama, ceo proces proizvodnje je ugrožen. To nije smelo da se desi, jer se, pored predstavnika Vlade Srbije, i grad na određeni način obavezao da pomogne novu fabriku.

Verujem da će šteta biti fakturisana „Vodovodu“."

Fabrika Zastava automobili vodovodu duguje oko 25 miliona dinara, a prva rata je trabala da bude isplaćena još pre 7 dana. Obren Ćetković, direktor vodovoda kaže: "Fabrika automobila se ugovorom obavezala da će svoje obaveze početi da izmiruje od 27. marta. Od tada nam obećavaju da će platiti. Ukoliko svoje obaveze ne izmire, u ponedeljak ćemo ih ponovo isključiti. Štetu će, po slovu ugovora, snositi oni."

Komentari (0)Add Comment

Ostavi komentar

smanji | povećaj

busy

Testovi korisnika

Ford Focus 1998-2004
Ocena vozača
 
2.8
"Pre kupovine dobro videti ga sest u kola i dignuti ga 120km/h i od 80km/h glrdati dali se auto tr..."
Renault Clio 1998-2005
Ocena vozača
 
3.2
"Moj savjet je da ovaj model zaobidjete!"
Alfa Romeo 156 1997-2006
Ocena vozača
 
4.0
"Komentar Nisam vozio automobile visoke klase i ne mogu biti kompetentan za pravilno ocenjivanje, ..."
Opel Corsa 2000-2006
Ocena vozača
 
4.2
"Preporucujem ovaj auto svima, 1.2 75ks"
Kazneni poeni

Auto Kredit Kalkulator

Kreditni Kalkulator
     
         

Polja označena sa * su obavezna. Auto kredit kalkulator je informativnog karaktera.