Autopedija

Nova Kia Forte Koup

Kia Forte KoupKia nastavlja da pravi automobile za mlađu populaciju pa je pred nama Forte Koup kupe, nastavak serije koju je započeo Soul pa nastavio skoro prikazani Forte sedan. Koup je premijerno prikazan na salonu automobila u Njujorku, odakle i stižu ove slike.

Sa masivnim ususnicima za vazduh u prednjem braniku i agresivnim svetlosnim grupama, nije mnogo promenjen u odnosu na KOUP koncept prikazan 2008-me godine.
Kia Forte Koup
Malo podseća na Audi A5, pogotovo po liniji krova dok je zadnji kraj u agresivnom Camaro stilu. Sve u svemu, lep dizajn koji će sigurno povući mlade i oni koji to još uvek žele da budu barem u srcu.

U kabini, sve ono što je tinejdžerima i “kul” mladima potrebno - šest zvučnika, USB, bluetooth, AUX i ono na čemu će roditelji insistirati – ABS, kontrola proklizavanja i kontrola stabilnosti.
Kia Forte Koup
Za motore su izabrana dva benzinca. Manji, četvorocilindraš sa 2,0L i 156KS uparen sa manuelnim petobrzincem ili automatskim menjačem sa četiri stepena prenosa i veći, 2,4L, sa 173KS i izborom manuelca sa pet brzina ili automatika koji ima čak šest.
Kia Forte Koup
Imajući sve ove podatke u vidu i bacivši još jednom pogled na slike sa sajma, možemo mirne savesti da kažemo da nova Kia stvarno jeste cool, ali i da se požalimo što je u Evropi najverovatnije nećemo nikada videti. Po svemu sudeći, i Forte i Forte Koup modeli su namenjeni isključivo američkom tržištu.
Kia Forte Koup
Kia Forte KoupKomentari (0)Add Comment

Ostavi komentar

smanji | povećaj

busy

Testovi korisnika

Ford Focus 1998-2004
Ocena vozača
 
2.8
"Pre kupovine dobro videti ga sest u kola i dignuti ga 120km/h i od 80km/h glrdati dali se auto tr..."
Renault Clio 1998-2005
Ocena vozača
 
3.2
"Moj savjet je da ovaj model zaobidjete!"
Alfa Romeo 156 1997-2006
Ocena vozača
 
4.0
"Komentar Nisam vozio automobile visoke klase i ne mogu biti kompetentan za pravilno ocenjivanje, ..."
Opel Corsa 2000-2006
Ocena vozača
 
4.2
"Preporucujem ovaj auto svima, 1.2 75ks"
Kazneni poeni

Auto Kredit Kalkulator

Kreditni Kalkulator
     
         

Polja označena sa * su obavezna. Auto kredit kalkulator je informativnog karaktera.