Autopedija

Nissan GT-R protiv Forda Focus RS

Nissan GTR Ford FocusNa prvi pogled ovaj naslov izgleda blago reći smešno, a po rečima jednog od dva voditelja GT-R jede Focusa RS za doručak. Ipak, ovo se dogadja samo na trkačkoj stazi, dok je priča na pravom putu nešto drugačija.

Zbog toga je poredjenje i napravljeno u realnim uslovima kuda bi se Ford Focus RS mnogo češće vozio, po brzim zavojima uz snažna ubrzanja i kočenja sa podlogom koja nije baš sjajna.

Cilj testa je bio saznati koliko je prednost koju GT-R ima na stazi validna na jednom svakodnevnom putu. Po rečima vozača Nissana, veliki je problem ostaviti ovog Focusa iza u prašini, iako je tu pogon na svim točkovima, dok snagu i sportski pedigre nećemo ni da pominjemo.

Kontrola trakcije je takodje jedan od negativnih činioca, jer Nissan jednostavno ne može da iskoristi svu snagu i vozne karakteristike bez 100% podloge pod točkovima, a na neravnim putevima je to upravo slučaj.

Pored samo malo slabijeg ponašanja na putu, Ford Focus je po rečima oba vozača dosta zabavniji za vožnju, verovatno zbog činjenice da savršeno obavlja svoj posao, dok GT-R jednostavno ne iskazuje sav potencijal kakav redovno vidjamo na trkačkim stazama.Komentari (0)Add Comment

Ostavi komentar

smanji | povećaj

busy

Testovi korisnika

Ford Focus 1998-2004
Ocena vozača
 
2.8
"Pre kupovine dobro videti ga sest u kola i dignuti ga 120km/h i od 80km/h glrdati dali se auto tr..."
Renault Clio 1998-2005
Ocena vozača
 
3.2
"Moj savjet je da ovaj model zaobidjete!"
Alfa Romeo 156 1997-2006
Ocena vozača
 
4.0
"Komentar Nisam vozio automobile visoke klase i ne mogu biti kompetentan za pravilno ocenjivanje, ..."
Opel Corsa 2000-2006
Ocena vozača
 
4.2
"Preporucujem ovaj auto svima, 1.2 75ks"
Kazneni poeni

Auto Kredit Kalkulator

Kreditni Kalkulator
     
         

Polja označena sa * su obavezna. Auto kredit kalkulator je informativnog karaktera.