Autopedija

Dacia planira ukidanje Logana

Dacia Logan

Rumunski proizvođač Dacia, koji je u Srbiji ostvario zapažen broj vozila na ulicama, planira da u narednim godinama svoj naprodavaniji model Logan zameni potpuno novom linijom automobila.

"Logan će postojati još nekoliko godina, nakon čega će ga zameniti novi model drugog imena. To će biti veliki korak napred u smislu kvaliteta, ali će i performanse i imidž biti drastično unapredjeni" kaže Constantin Stroe, potpredsednik Dacia grupe.

Logan model se pojavio 2004. godine, a prvo je bio namenjen lokalnim i manje zahtevnim tržištima. Kasnije je njegov uspeh probio granice jeftinih automobila, i ustalio se i na tržištu zapadne Evrope, ali na njima nikada nije doživeo zapažene prodajne rezultate.

Stroe je nastavio: "Svi govore o Loganu. Lepo, ali Logan će biti kratkog veka. Dacia je brend, Logan je zamenjiv. Njegovo vreme prolazi za nekoliko godina, a naslediće ga nova porodica."

Dacia Kanjara

"U poslednjih 5 godina od kako se proizvodi, Logan je prošle godine dobio samo restilizovanu karoseriju i blaga unapredjenja, uz MCV i pik-up modele. Sa aktuelnim Sanderom i nadolazećim SUV modelom Kanjara, koji deli osnovu sa Nissan Qashqai-jem, planiramo da potpuno novim porodičnim automobilom zaokružemo ponudu Dacia automobila na višem nivou."


Komentari (0)Add Comment

Ostavi komentar

smanji | povećaj

busy

Testovi korisnika

Ford Focus 1998-2004
Ocena vozača
 
2.8
"Pre kupovine dobro videti ga sest u kola i dignuti ga 120km/h i od 80km/h glrdati dali se auto tr..."
Renault Clio 1998-2005
Ocena vozača
 
3.2
"Moj savjet je da ovaj model zaobidjete!"
Alfa Romeo 156 1997-2006
Ocena vozača
 
4.0
"Komentar Nisam vozio automobile visoke klase i ne mogu biti kompetentan za pravilno ocenjivanje, ..."
Opel Corsa 2000-2006
Ocena vozača
 
4.2
"Preporucujem ovaj auto svima, 1.2 75ks"
Kazneni poeni

Auto Kredit Kalkulator

Kreditni Kalkulator
     
         

Polja označena sa * su obavezna. Auto kredit kalkulator je informativnog karaktera.