Autopedija

Ford Focus 2004 - Hot

Ford Focus 2004 -
Ford Focus 2004 -
Ford Focus 2004 -
Ford Focus 2004 -

Ford Focus druge generacije je jedan od najboljih automobila u svojoj klasi, kako po ceni tako i po kvalitetu koji neosporno nudi za taj novac. Restajling obavljen 2008. godine ga je, po mnogima,  učinio i jednim od najlepših u svojoj klasi, a napredak je očigledan i u unutrašnjosti. Skoro savršen u vožnji, udoban, prostran i pouzdan. Po nama, prava kupovina.

IZGLED
Kabina je veoma prostrana sa velikim staklenim površinama pa će se četiri, čak i veoma visoke odrasle osobe, bez problema smestiti. Vozač će veoma lako pronaći idealnu poziciju za volanom obzirom da se i volan i sedište podešavaju po visini i dubini. Kontrolna tabla bi mogla da posluži ostalim proizvođačima kao primer preglednosti i dostupnosti svih komandi.

A sada dolazimo do najboljeg i onoga što izdvaja Fokusa od ostalih konkurenata. Osećaj u vožnji je fenomenalan. Fokus odlično leži, volan je direktan, odziv je brz, a sama prefinjenost u vožnji sjajna kako po gradu tako i na otvorenom putu. Jedino što mu se može zameriti je malo kruća vožnja pri manjim brzinama.

MOTOR
Svi motori mu leže pa izbor ostaje na vama a tehničke karakteristike na nama. 1,6 benzinac je najmanji, a ugrađivao se u varijanti sa 100 i 115 konjskih snaga. Jači je naravno i bolji izbor. 1,8 i 2,0 benzincima se nema šta zameriti a jedino je pitanje cena održavanja pa se raspitajte pre kupovine jer delovi znaju da budu dosta skuplji za veće motore.

Varijanta sa 2,5L turbo motorom ide sjajno ali u ovom slučaju bi mi ipak izabrali Golf GTI ili recimo Hondu Civic Type R. Dizelaši su poznati TDCi motori a idu od 1,6 do 2,0 litara radne zapremine. Najmanji će u proseku potrošiti, prema fabričkim podacima, samo 3,5 litara dizela što zvuči sjajno (realnost je ipak malo drugačija). Dizelaši su u startu dosta skuplji pa izračunajte vašu godišnju kilometražu i da li vam se isplati kupovina.

KVAROVI

I prethodna generacija Fokusa je poznata po izdržljivosti i trajnosti pa nema razloga da naslednik bude išta lošiji. Jeste da je još uvek rano da ovo tvrdimo ali za sada nije bilo većih pritužbi. Bilo je sporadičnih problema sa nekim dizel motorima, kompjuter je znao da pravi probleme pa obratite pažnju na loš start. Na nekim modelima dolazi i do curenja vode u kabinu.

U redovnom servisu je trebalo da bude popravljena i pumpa za odvod goriva do rezervoara, pa proverite da li je i to uradjeno, a bilo je grešaka i na servo upravljaču i ESP uredjaju. Da napomenemo da je i ovde jako bitno redovno održavanje prema fabrički propisanim normama i većih problema pri kupovini ovakvog jednog polovnjaka ne bi trebalo da bude.
Autopedija kaže:

 

Ford Focus 2004 -

Prosečna ocena: 
 
4.5
Performanse:
 
5.0
Upravljanje:
 
5.0
Komfor i udobnost:
 
5.0
Pouzdanost:
 
4.0
Održavanje i troškovi:
 
4.0
Potrošnja:
 
4.0
Testirao Autopedija
Decembar 17, 2009
#1 Komentator
Poruke (0)
Svi moji testovi
Prijavi ovaj test
 
Poslednja promena: Decembar 18, 2009

Iskustva

Dobre Strane Izgled posle restajlinga, udobnost, prostranost i ergonomija kabine, kvalitet vožnje
Loše strane Praktičnost zadnje klupe i prtljažnika, mrtvi uglovi, ESP zna da pravi probleme na mokroj podlozi, kašnjenje komande gasa TDCi motora na malim obrtajima
 
 


Vozači kažu:

Pogledajte sve komentare članova

Vozači kažu...Podeli i ti svoja iskustva.

Prosečna ocena: 
 
4.3
Performanse:
 
4.3   (17)
Upravljanje:
 
4.7   (17)
Komfor i udobnost:
 
4.4   (17)
Pouzdanost:
 
4.5   (17)
Održavanje i troškovi:
 
3.7   (17)
Potrošnja:
 
4.4   (17)
 
Ocene
Performanse*
Upravljanje*
Komfor i udobnost*
Pouzdanost*
Održavanje i troškovi*
 
Potrošnja*
 
Iskustva
 Da
 Ne
Komentari, problemi, rešenja, saveti...*
    Molimo Vas unesite sigurnosni kod.
 
 

ford focus 1.6 tdci 2006 god.karavan

Prosečna ocena: 
 
4.2
Performanse:
 
4.0
Upravljanje:
 
5.0
Komfor i udobnost:
 
4.0
Pouzdanost:
 
4.0
Održavanje i troškovi:
 
3.0
Potrošnja:
 
5.0
Testirao Gost
Avgust 17, 2013
Poruke (0)
Prijavi ovaj test
 

dpf filter problem skup aditiv kao i filter kojise menja na obično 12000 km cena zammene istog u ponudi grand motorsa 130.000 din

Iskustva

Dobre Strane niska potrošnja,dobar trap,komforan auto,dobro vuče ne oseća brdo ,jeftina registracija,dobar porodični auto ,do mora u Crnoj Gori I i nazad uz rad klime 4,9 lit/km imam ga 3,5 god i osim redovnog servisa i skidanja programa dpf filtera nisam imao nikakvih dodatnih troškova sve funkcioniše odlično prešao sam 50.000 km auto ima 150.000 km ,veliki sevis nisam još radio radiću ga po preporuci forda na 200.000 km
Loše strane malo ovlašćenih servisa ,ovo što ima su mnogo skupi, servis je jako skup,skupi delovi
Cene servisa i delova (primer) grand servis ,mali servis 20.000,00
Preporuka Da
Koliko dugo si vozio ovaj auto? 3,5god.
 

Ford Focus 1.8 TDCi, 85kW, 2007

Prosečna ocena: 
 
4.7
Performanse:
 
4.0
Upravljanje:
 
5.0
Komfor i udobnost:
 
5.0
Pouzdanost:
 
5.0
Održavanje i troškovi:
 
4.0
Potrošnja:
 
5.0
Testirao Gost
Maj 27, 2013
Poruke (0)
Prijavi ovaj test
 

Poštujte preporučene servisne intervale i ugrađujte kvalitetne delove u servisu po preporuci.

Iskustva

Dobre Strane Fantastičan osećaj u vožnji, odlično ležanje, vrhunska ergonomija vozačke pozicije. Dovoljno mesta u kabini za četvoro krupnih, odraslih osoba. Prostora za prtljag ima više nego kod konkurencije.

Udobna sedišta podesiva po visini, podešavanje volana po visini i dubini, visok obrtni moment, logično raspoređene komande, dobri brisači i retrovizori, garantuju prijatnu vožnju na dužim putovanjima. Servo volana poseduje tri nivoa podešavanja, a automatski dvozonski klima uređaj je efikasan i jednostavan za korišćenje. Natprosečna pouzdanost i trajnost. Niska potrošnja, posebno izvan grada. Automobilu leži otvoren put.
Loše strane Preglednost unazad. Ako često parkirate u centru grada, savetujem ugradnju parking senzora, čime se rešava ovaj problem.
Cene servisa i delova (primer) ulje 5w30 Ford Formula F 5W30, 600 rsd/l (potrebno je 5.6l)
filter goriva „UFI“ (3.300 - 4.550 rsd)
filter ulja (850 - 1.200 rsd)
filter vazduha “Delphi” (990 - 1.250 rsd)
filter kabine “Delphi“ (1.800 rsd)
Zupcasti set “Ford” (9.000 - 9.500 rsd)
Kaiš PK “Ford” (3.150 rsd)
španer “SKF” (6.600 rsd) filter goriva „UFI“ (3.300 rsd)
Cena rada zavisi od servisa i radnih sati.
Preporuka Da
Koliko dugo si vozio ovaj auto? Cetiri godine.
 

Ford Focus 1.6 TDCI 2006 karavan

Prosečna ocena: 
 
3.5
Performanse:
 
4.0
Upravljanje:
 
3.0
Komfor i udobnost:
 
4.0
Pouzdanost:
 
3.0
Održavanje i troškovi:
 
2.0
Potrošnja:
 
5.0
Testirao Gost
Maj 12, 2013
Poruke (0)
Prijavi ovaj test
 

Možda sam razmažen, ali pre Focusa 2 imao sam Škodu, Audija, Renoa, Fijata i kod Audija i Škode sitnica koje idu na živce nema. Lično mi smetaju čujne vibracije plastičnih delova na vratima i na sedištima prilikom prelaska preko neravnina. Kvalitet boje nije na nivou ostalih proizvođača, a antikorozivna zaštita je mnogo bolja u odnosu na prethodne modele. Motor ima svoje dobre i loše strane, izuzetno mala potrošnja, ali i sitniji problemi koji znaju da smetaju kao što je curenje ulja na poklopcima motora i skupi senzori.Iskustva

Dobre Strane Veličina automobila spolja i iznutra, moderan izgled, veliki prtljažnik pravilnog oblika, pouzdani električni slkopovi (podizači, el.servo sa 3 stepena osetljivosti, daljinsko zaključavawe), jednostavna zamena sijalica, kvalitetno izražena unutrašnjost, DPF Filter bez skupog održavanja, solidan klima uređaj.
Loše strane skupo održavanje motora (Pežo 1.6 HDI), plastični poklopci motora koji posle nekog vremena počinju da puštaju ulje,veliki broj senzora čija je zamena preskupa, vešawe prilagođeno kvalitetnijim putevima, strada na srpskim putevima, a popravke su skupe. Usisnik vazduha jako nizak, moguće je da zahvati vodu iz neke od većih bara nakon pljuskova, kišnica se sliva ispod šoferke na desnu stranu i zadržava u unutrašnjosti
loša servisna mreža, bez ugovora sa malim serviserima.
Cene servisa i delova (primer) protokomer 100 evra, amortizer 100 evra, 4 grejaca 80 evra, prekidac rikverca 23 evra, velika remenica pk 95 evra,
Preporuka Ne
Koliko dugo si vozio ovaj auto? dve godine
 

ford focus tdcI 115 KS karavan 2003 1853 cm3

Prosečna ocena: 
 
3.8
Performanse:
 
4.0
Upravljanje:
 
5.0
Komfor i udobnost:
 
4.0
Pouzdanost:
 
5.0
Održavanje i troškovi:
 
3.0
Potrošnja:
 
2.0
Testirao Gost
April 16, 2013
Poruke (0)
Prijavi ovaj test
 

Već sam dao u opisu komentar.
Znači vozim auto iz 2003 godine, mogu da zamislim kakvi su noviji modeli, ali ja ovaj ne bih menjao.
Jedina mana mu je potrošnja u gradu, ali obzirom na KS i kubikažu, veličinu i težinu auta, možda je to i normalno.

Kod polovnog auta možda važi da se pri kupovini "pogodi" dobro održavan auto, ali to je lutrija.
Najvažnije da se problemi rešavaju odmah, da ne zastarevaju i da se ne gomilaju. Naravno ako se pojave.

Ja ništa nisam morao da menjam osim ulja i filtera za ulje i vazduh, jer je ostalo bilo dobro, ali sam samoinicijativno osigurao kočnice. Stare diskove sam obradio na strugu, tako da sada imam rezervu jer ni oni nisu bili istrošeni.
Ko traži siguran i udoban porodični auto, našao ga je.

Iskustva

Dobre Strane Čvrst stabilan auto , niska karoserija, leži fantastično u krivinama bez zavaljivanja vozača, kočenje dobro, gde zamisliš tu stane bez obzira na brzinu, sa turbo kompresorom ima super ubrzanje pogotovu u trećoj brzini (preleti sve ispred sebe), unutrašnjost osrednja ali kvalitetna.Prilično kul izgled spoljašnosti. Najvažniji je osećaj sigurnosti pri vožnji I pri 190 km /čas, naravno na suto putu.Imam ga dve godine prešao je 182000 ???? , ali sve tečnosti su u milimetar ostale na nivou kao kada sam ga uzeo(za servo, kočnice, ulje, hladnjak) . Leti ni na najvećoj vrućini u gradskoj vožnji nije mi još nijednom uključio ventilator hladnjaka,a pokazivač stoji (temperature) na sredini daleko od crvene zone. Preprošle zime je palio kao mina I na -15 stepeni jer ima akomulator od 80 Ah.
Sve u svemu ako vam treba siguran auto u svakom pogledu I za najduži put ovo je pravi auto, koji se vozi sasvim lako I lagodno, bez ikakvog Zamora.
Loše strane Velika potrošnja u gradu, kod mene oko 10 lit. na 100 km, mada zavisi I od dubine pritiskanja papučice, ali uglavnom je ta potrošnja. Ler gas mu je na niskom broju obrtaja I obrtni moment mu je mali pa pri polasku hoće da se gasi ako ne oteraš preko bar 1500 obrtaja. Troši dosta tečnosti za pranje vetrobrana ali je to zanemarljivo, pošto staje oko 5 lit. a nije ni skupa.
Cene servisa i delova (primer) Promenio sam prednje diskove i plocice i ulje, filter za vazduh, i zadnje plocice i to me je koštalo oko 14.000 dinara. Dva puta na dijagnostici, uvek bio besprekoran, a na tehnickom pregledu mi je receno da su izduvni gasovi daleko ispod normale za ove motore.
Preporuka Da
Koliko dugo si vozio ovaj auto? dve godine
 

FOKUS TDCI 1,8 2002

Prosečna ocena: 
 
4.7
Performanse:
 
4.0
Upravljanje:
 
5.0
Komfor i udobnost:
 
5.0
Pouzdanost:
 
5.0
Održavanje i troškovi:
 
4.0
Potrošnja:
 
5.0
Testirao Gost
April 15, 2013
Poruke (0)
Prijavi ovaj test
 

SVAKA PREPORUKA ZA FOKUSA FENOMENALAN AUTO. U KLASI NEMA BOLJEG SIGURAN SAM .POTROŠNJA NA OTVORENOM 4,9 GRAD 6,2 . I POSLE FOKUSA FOKUS

Iskustva

Dobre Strane DOBAR ,POUZDAN ,KONFORAN ,JAKO LEP IZGLED ,ENTERIJER ODLIČAN,KVALITET VOŽNJE JEDNOSTAVNO VRHUNSKI.
Loše strane NISAM IH UOČIO ZA OVIH SEDAM GODINA .
Cene servisa i delova (primer) VELIKI SERVIS OKO 28.000 DIN ,ROLERI OD 1300 DO 2200 DIN, STABILIZATOR BALANSŠTANGLE 1200 DIN. FILTER KLIME 850 DIN.
Preporuka Da
 

ford focus karavan1.6 tdci 66 kw -90 ks ,2006 g.

Prosečna ocena: 
 
4.5
Performanse:
 
5.0
Upravljanje:
 
5.0
Komfor i udobnost:
 
4.0
Pouzdanost:
 
4.0
Održavanje i troškovi:
 
4.0
Potrošnja:
 
5.0
Testirao Gost
Mart 13, 2013
Poruke (0)
Prijavi ovaj test
 

Sve u svemu fin ,prostran ,porodični auto,sa malom potrošnjom.Kvarova vrlo malo.

Iskustva

Dobre Strane Pouzdan,vrlo malo kvarova naravno pod uslovom da se dobro održava,dobro
vuče naročito uz brdo,jako mala potrošnja na otvorenom 4.3l. U gradu zimi uz prosečnu brzinu 19 km/h oko 6.9 do 7.1 litara goriva na 100 km.Kvalitetni materijali u unutrašnjosti.Odlična upravljivost i stabilnost.Veoma veliki gepek, kada se obore sedišta mogu leći i zatvoriti vrata gepeka.Pali zimi (bez verglanja) na -27 na pola ključa.
Loše strane Centralni stub između vozačevog i suvozačevog sedišta preširok, pa je malo prostora za desnu vozačevu nogu.Vrata do stakala previsoka pa se ne može nasloniti ruka tokom vožnje na otvoren prozor.(neprirodan položaj ruke)Malo prostora za zadnje putnike ako se prednja sedišta pomere nazad.cene nekih delova npr.filter goriva 6500-7400 din.
Cene servisa i delova (primer) veliki servis (bez zamene vodene pumpe) -220 e,ulje oko 2.500 din,filter kabine od 700 din (zamenski) do 2300 dinara (original ford polenski).uljni filter zamenski oko 700 din,filter goriva (kod mene je metalni a na nekim modelima je plast?ni koji je jeftiniji) 6500 din zamenski a original ford 7400 din (kažu da se menjaju na 30000 km)prednji ležaj (odnosno glav?ina sa ležajem i abs-om) FAG 6400 din i njegova zamena 1200 din.Amortizeri zadnji monro oko 150 e 2 kom sa ugradnjom.I ništa više nisam menjao.
Preporuka Da
Koliko dugo si vozio ovaj auto? 3 godine
 

Ford, Focus, 1,6 16V, 2000/ 2001

Prosečna ocena: 
 
4.2
Performanse:
 
4.0
Upravljanje:
 
4.0
Komfor i udobnost:
 
4.0
Pouzdanost:
 
5.0
Održavanje i troškovi:
 
4.0
Potrošnja:
 
4.0
Testirao Gost
Mart 04, 2013
Poruke (0)
Prijavi ovaj test
 

Ako planirate da kupite Focusa kupite benzinca koji nije presao vise od 120.000km i ugradite u njega SEKVENT PLIN (300€-400€) sve zavisi koliko je majstor resi oda vas "odere" i necete se pokajati. Imacete izuzetno malu potrosnju, a necete imati smanjene performanse. Dizelase izbegavajte zbog turbina i koliko sam cuo, ali ne mogu sa sigurnoscu da kazem da ima problema sa zadnjim amortizerima ili nekih vazdusnih jastuka, ali kazem ponovo nemojte me drzati za rec sto se tice Dizelasa, ali sto se tice benzinca tu sam siguran da necete pogresini. Nadam se da Vam je pomogao moj savet, jer sam se trudio da u kratkim crtama sve kazem sto se tice pre kupovine i sta raditi posle kupovine. Pozdrav

Iskustva

Dobre Strane Delovi se retko kvare. Veoma udoban auto, sa izuzetnom moci upravljana, mali potrosac, veoma udoban, i mali gradski autic. :)
Sa Focusom se moze ici i na duze distance zato sto je veoma izdrzljiv auto koji se objektivno malo kvari, naravno ako se redovno odrzava. :))
Moja preporuka je da kupite Forda Focusa 1.6 16V do 120.000 km i ugraditi SEKVENT.
Loše strane Idi u crkvu i pali svecu da ti nesto ne crkne. Jer su neki delovi veoma nepristupacni sto se tice cene kao na primer kompijuter. Ali uz malo odvojenog novca za redovno odrzavanje moze biti veoma lep i tobar gradski autic
Cene servisa i delova (primer) Board computer: 400€ - 600€ (Diesel, a za Benzinca je nesto malo jeftinije)
Komplet amortizera: 200€ -600€ (Benzinac, za Dizela mislim da je skuplje)
Preporuka Da
Koliko dugo si vozio ovaj auto? Dve godine
 

Ford Focus, 2.0 TDCI, 2006. karavan, 183.705 km

Prosečna ocena: 
 
4.5
Performanse:
 
5.0
Upravljanje:
 
5.0
Komfor i udobnost:
 
4.0
Pouzdanost:
 
4.0
Održavanje i troškovi:
 
4.0
Potrošnja:
 
5.0
Testirao Gost
Oktobar 02, 2012
Poruke (0)
Prijavi ovaj test
 

Kratki niži stepeni prenosa, ali zato peti i pogotovo šesti stepen prenosa veoma elastični. Zahvaljujući turbini koja se "budi na 1.800 o/min, dešavalo se da na startu "otresem" i znatno skuplje modele, naravno uz malo bržeg ručnog rada na menjaču. Preporuka za kupovinu ovog automobila, ništa ispod 2.000 kubika. Potrošnja: Dortmund-Beograd (1.600 km) prosečna brzina 105 km/h sve sa zaustavljanjima, bez velikih oscilacija u vožnji (120km/), pod opterećenjem, prosečna potrošnja 4.8 lit/100km. Trkač na duge staze...

Iskustva

Dobre Strane Veoma mala potrošnja pri umerenoj vožnji, komfor, odlične performanse, perfektno upravljanje, odlično ležanje na putu u svim uslovima, robusan izgled i zvuk motora koji odaje snagu
Loše strane Malo bučniji motor, pogotovo na višim obrtajima, problematični elektropodizači stakala
Cene servisa i delova (primer) Veliki servis, 2010. godine, odmah nakon kupovine auta 35,300.00 RSD, zamena ulja (Castrol Magnatec) i filtera ulja u Nema?koj (ATU) ta?no 90 Eura (slede?a zamena na 20.000 km), motor elektropodiza?a 110 Eura (nov) ventilator hladnjaka polovan 160 Eura
Preporuka Da
Koliko dugo si vozio ovaj auto? 2 godine i dalje
 

1.6 TDCi karavan

Prosečna ocena: 
 
4.5
Performanse:
 
4.0
Upravljanje:
 
4.0
Komfor i udobnost:
 
5.0
Pouzdanost:
 
5.0
Održavanje i troškovi:
 
4.0
Potrošnja:
 
5.0
Testirao Gost
Septembar 28, 2012
Poruke (0)
Prijavi ovaj test
 

Vozio sam ga na more u vrelo letnje vreme, nisam ni osetio put. Vozio sam ga u planine na takmičenje u biciklizmu - nas četvorica u kolima, 2 bicikla unutra, sva oprema, hrana, 2 bicikla na nosaču na gepek vratima - nije ni osetio.
Vozio sam ga zimi na -15C, bez problema palio i ponašao se sasvim OK i na ledenom putu bez obzira na gabarite. Dobra udobnost i ergonomija. Pravi porodičan auto.
Toplo preporučujem!

Iskustva

Dobre Strane Pouzdan auto, mali potrošač.
Loše strane Nalo je lenj kada se uključi klima i malo lošija preglednost preko desnog ramena kada se uključujete na put pod oštrim uglom i pri parkiranju.
Cene servisa i delova (primer) Uradio sam veliki servis na njemu - delovi su bili 6800 dinara. Menjao prednje amortizere - Kayaba gasni 6700 din/kom. Menjao ležajeve prednjih to?kova - FAG 6300 din/kom. Nije jeftino ali kad se uradi sa kvalitetnim delovima onda nema problema ni sa pouzdanoš?u ni sa trajnoš?u.
Preporuka Da
Koliko dugo si vozio ovaj auto? Godinu i po dana.
 

3je vrata 2002 1.8TDCI

Prosečna ocena: 
 
4.7
Performanse:
 
5.0
Upravljanje:
 
5.0
Komfor i udobnost:
 
5.0
Pouzdanost:
 
4.0
Održavanje i troškovi:
 
4.0
Potrošnja:
 
5.0
Testirao Gost
Septembar 12, 2012
Poruke (0)
Prijavi ovaj test
 

za sve probleme postoji i resenje = RSD Pinosava :)

Iskustva

Dobre Strane Varijabilna turbina koja vuce na svim obrtajima.
Mala potrosnja, van grada ispod 5L ( presao sam 800km sa prosecnom brzinom od oko 120km/h van grada i auto put i dosuto 40L)
Veoma dobro lezi na putu.
Loše strane Iz licnog iskustva, lose gorivo ubije dizne i pumpu, veoma skupa popravka :(
Zamajac se kvari na 150k km al, al i onako je zamajac potrosni materijal na kolima.
Cene servisa i delova (primer) Servisi podnosljivi. veliki servis oko 24k mali ~ 8k
Preporuka Da
Koliko dugo si vozio ovaj auto? 1 godinu zasad
 
 
Pogledajte sve komentare članova

Testovi korisnika

Ford Focus 1998-2004
Ocena vozača
 
2.8
"Pre kupovine dobro videti ga sest u kola i dignuti ga 120km/h i od 80km/h glrdati dali se auto tr..."
Renault Clio 1998-2005
Ocena vozača
 
3.2
"Moj savjet je da ovaj model zaobidjete!"
Alfa Romeo 156 1997-2006
Ocena vozača
 
4.0
"Komentar Nisam vozio automobile visoke klase i ne mogu biti kompetentan za pravilno ocenjivanje, ..."
Opel Corsa 2000-2006
Ocena vozača
 
4.2
"Preporucujem ovaj auto svima, 1.2 75ks"
Kazneni poeni

Auto Kredit Kalkulator

Kreditni Kalkulator
     
         

Polja označena sa * su obavezna. Auto kredit kalkulator je informativnog karaktera.