Autopedija

Nova Honda Beat uskoro u prodaji?

Honda Beat

Honda je pre skoro 13 godina obustavila proizvodnju svog modela Beat, koji, činjenica, nije bio preterano uspešan. Japanski magazin Best Car je još u aprilu 2009. pisao o mogućem nasledniku, kada je predstavio i prve rendere novog malog Honda kabrioleta.

Sada se priča ponavlja, i ponovo imamo priliku da vidimo mogući izgled naslednika, odnosno pre želju japanskog dizajnera kada je novi Beat u pitanju.

Honda Beat

Renderi sa početka godine su u žutoj boji, dok je najnovija nezvanična skica plava. Moramo da priznamo da je nova ideja već na prvi pogled lepša, ali se čini da previše podseća na neke druge, mnogo ozbiljnije sportiste.

Best Car je u aprilu pretpostavio da će Beat biti radjen na platformi Honde OSM (na slici ispod), predstavljene na Londonskom sajmu 2008. Ukoliko se decembarske najave japanskog magazina pokažu kao tačne, Honda Beat će biti izradjena na platformi aktuelne Honde Life, dok će pogon biti na prednjim točkovima. Honda OSM je čini se mnogo bolji uzor, a i više podseća na nama poznate modele.

Honda Beat

Originalni Beat iz devedesetih je pogonio minijaturni motor zapremine 660 kubika sa samo 63 konjske snage. Ako nova verzija bude podsećala na Lamborghini, nadamo se da će dobiti i malo veći motor. Postoje najave da će se novi Beat pojaviti već sledeće godine, mada sumnjamo u to.


Komentari (0)Add Comment

Ostavi komentar

smanji | povećaj

busy

Testovi korisnika

Ford Focus 1998-2004
Ocena vozača
 
2.8
"Pre kupovine dobro videti ga sest u kola i dignuti ga 120km/h i od 80km/h glrdati dali se auto tr..."
Renault Clio 1998-2005
Ocena vozača
 
3.2
"Moj savjet je da ovaj model zaobidjete!"
Alfa Romeo 156 1997-2006
Ocena vozača
 
4.0
"Komentar Nisam vozio automobile visoke klase i ne mogu biti kompetentan za pravilno ocenjivanje, ..."
Opel Corsa 2000-2006
Ocena vozača
 
4.2
"Preporucujem ovaj auto svima, 1.2 75ks"
Kazneni poeni

Auto Kredit Kalkulator

Kreditni Kalkulator
     
         

Polja označena sa * su obavezna. Auto kredit kalkulator je informativnog karaktera.