Autopedija

Japanci ugradjuju nove sisteme kočenja

Toyota Avensis

Sedam japanskih proizvodjača automobila planiraju da uskoro počnu sa ugradnjom novog sistema za kočenje koji će vozaču omogućiti da automobil zaustavi čak i slučaju da je pedala za gas pritisnuta ili zaglavljena, što je boljka koja je posebno Toyoti u rekordnom kratkom roku srozala ugled.

Na spisku kompanija koje planiraju da povećaju bezbednost svojih vozila se nalaze Toyota, Honda, Mazda, Mitsubishi, Suzuki, Subaru i Daihatsu, a pretpostavlja da će svi u narednom periodu početi sa ugradnjom novog sistema kočenja.

Kupci se sada pitaju da li će ovakve modifikacije na kočionom sistemu povećati cene japanskih vozila, ali iz svih kompanija stižu ubedjenja da cene neće biti drastično modifikovane.

Toyota je najavila da će ugraditi novi sistem kočenja u sve svoje modele, dok iz Mazde stiže informacija da će novim sistemom biti opremljeni novi automobili, ali da će razmotriti da ih ugraduje i u starije modele. Nissan je jedini veliki japanski proizvodjač koji je već ranije ugradjivao novi i bezbedni kočioni sistem u svoje automobile.


Komentari (0)Add Comment

Ostavi komentar

smanji | povećaj

busy

Testovi korisnika

Ford Focus 1998-2004
Ocena vozača
 
2.8
"Pre kupovine dobro videti ga sest u kola i dignuti ga 120km/h i od 80km/h glrdati dali se auto tr..."
Renault Clio 1998-2005
Ocena vozača
 
3.2
"Moj savjet je da ovaj model zaobidjete!"
Alfa Romeo 156 1997-2006
Ocena vozača
 
4.0
"Komentar Nisam vozio automobile visoke klase i ne mogu biti kompetentan za pravilno ocenjivanje, ..."
Opel Corsa 2000-2006
Ocena vozača
 
4.2
"Preporucujem ovaj auto svima, 1.2 75ks"
Kazneni poeni

Auto Kredit Kalkulator

Kreditni Kalkulator
     
         

Polja označena sa * su obavezna. Auto kredit kalkulator je informativnog karaktera.

Keisha Grey Loves To Fuck Patient Lily Lovecraft Pain Painal Theater Geiler Roter Lackstring Girl Gets Road Pussy Anna Lewnadowska Cum Tribute Brutal Teenagers Bottom Outdoor Sex