Autopedija

S-Leasing pitanja i odgovori

S-Leasing Srbija

Šta dobijam operativnim lizingom, a šta finansijskim lizingom, kada plaćam PDV, zašto je kasko osiguranje obavezno, koliko je maksimalno opterećenje plate dozvoljeno, najčešća su pitanja koja su posetioci beogradskog sajma automobila "BG Car Show" postavljali predstavnicima lizing kompanija. Najviše interesovanja bilo je za vozila do 15.000 EUR.

Prema podacima ankete koju su sproveli zaposleni u kompaniji S-Leasing, i dalje postoji nivo nerazumevanja kada je reč o osobenostima osnovnih lizing usluga.

Najčešća pitanja koja su posetioci postavljali odnosila su se na razliku između finansijskog i operativnog lizinga. Operativni lizing predstavlja zakup vozila, tretira se kao trošak i ne ulazi u bilanse firme, ne evidentira se u kreditnom birou, a pripadajući PDV se plaća uz mesečnu zakupninu. Kod finansijskog lizinga ukupni PDV se plaća na početku, zaduženje se evidentira u kreditnom birou i ulazi u bilanse firme.

Posetiocima sajma objašnjavano je da je kasko osiguranje obavezno prilikom kupovine vozila na lizing jer predstavlja obezbeđenje i za lizing kuću i za klijenta. Ako dođe do štete na vozilu u toku njegovog korišćenja, klijent je u potpunosti bezbedan jer osiguranje pokriva trošak popravke. Maksimalno opterećenje plate u finansijskom lizingu iznosi 30 odsto, a kod zakupa može ići do 50 odsto ukupnih prihoda.

Kada je u pitanju cena vozila posetioci su se najviše interesovali za vozila u vrednosti do 15.000 EUR, ali bilo je i onih sa dubljim džepom koje su zanimala vozila skuplja od 50.000 EUR.

Među zainteresovanim posetiocima za kupovinu vozila na lizing bilo je više muškaraca, koji su se interesovali za finansijske uslove, a zatim dolazili sa svojom lepšom polovinom kako bi doneli konačnu odluku.

S-Leasing PR


Komentari (1)Add Comment
...
napisao ranka, May 29, 2010
dali kod finansijskog lizinga preduzece ima pravo na odbitak pdv

Ostavi komentar

smanji | povećaj

busy

Testovi korisnika

Ford Focus 1998-2004
Ocena vozača
 
2.8
"Pre kupovine dobro videti ga sest u kola i dignuti ga 120km/h i od 80km/h glrdati dali se auto tr..."
Renault Clio 1998-2005
Ocena vozača
 
3.2
"Moj savjet je da ovaj model zaobidjete!"
Alfa Romeo 156 1997-2006
Ocena vozača
 
4.0
"Komentar Nisam vozio automobile visoke klase i ne mogu biti kompetentan za pravilno ocenjivanje, ..."
Opel Corsa 2000-2006
Ocena vozača
 
4.2
"Preporucujem ovaj auto svima, 1.2 75ks"
Kazneni poeni

Auto Kredit Kalkulator

Kreditni Kalkulator
     
         

Polja označena sa * su obavezna. Auto kredit kalkulator je informativnog karaktera.