Autopedija
"U ovlašćenom servisu hladnjak klime i motora sa zamenom preko 350 eura što je za mene jako skupo" - Fiat Punto 1999-2007

Tesla Roadster danas u Beogradu

Tesla Roadster

Automobil na električnu energiju „Tesla roadster" stigao je u Beograd, a ispred Skupštine grada napuniće specijalne baterije na posebnim uređajima koje je EDB dobila od nemačke kompanije RWE, saopštila je Elektrodistribucija beograd (EDB). Prvi Tesla elektro-mobil u Beograd stiže u subotu 25. septembra a potom nastavlja put za Niš.

Sa idejom da Beograd bude jedna od stanica na turneji automobila koji nosi ime našeg najvećeg naučnika Nikole Tesle, EPS je uspeo da dogovori sa kompanijom RWE, koja je i inicijator ove turneje, da postavi stanica za punjenje u Beogradu i Nišu. Zahvaljujući JP EPS, Beograd se našao na ruti koja povezuje 18 evropskih prestonica kulture, od Esena do Istanbula.

U periodu od 17. do 28. septembra „Tesla roadster“ proći će i kroz Frankfurt na Majni, Štutgart, Augzburg i Minhen u Nemačkoj, Salcburg i Klagenfurt u Austriji, Balaton i Budimpeštu u Mađarskoj, Ljubljanu u Sloveniji, Rijeku i Zagreb u Hrvatskoj, Skoplje u Makedoniji, Sofiju i Plovdiv u Bugarskoj, i Edirne u Turskoj.

„Tesla roadster“ je automobil koji obezbedjuje vrhunske performanse bez emisije izduvnih gasova - ne koristi benzin, puni se na specijalnim električnim uređajima, ubrzanje do 100 kilometara postiže za četiri sekunde i može da pređe 380 kilometara bez dodatnog punjenja.

Automobil, koji će u sklopu 13-dnevne turneje od Nemačke do Turske preći ukupno četiri hiljade kilometara, putuje Evropom promovišući vozilo budućnosti, automobil na "čisti" električni pogon koji će, s obzirom na sve manje zalihe fosilnih goriva, sigurno zameniti "benzince", piše riječki "Novi list".

U Nemačkoj i drugim EU zemaljama RWE je instalirao preko hiljadu punionica. Cena "Tesle" je oko 130 hiljada evra, no s razvojem baterija, očekuje se i znatno pojeftinjenje ovih automobila, preneo je riječki list.


Komentari (0)Add Comment

Ostavi komentar

smanji | povećaj

busy

Testovi korisnika

Citroen Xsara 1997-2004
Ocena vozača
 
4.3
"Excusive varijanta je mnogo kvalitetnija od osnovne, a kao polovnjak ista mu je cena, dok je kao ..."
VW Golf 4 1997-2004
Ocena vozača
 
4.3
"pouzdan i siguran automobil,mala potrošnja presao 350000 km bez vecih kvarova"
Audi A6 1997-2004
Ocena vozača
 
4.3
" ocena motora za 1.8 nema vecih proglema motor dobro vuce i malo trosi obratiti pa..."
Renault Megane 1996-2003
Ocena vozača
 
3.8
"Dobro proveriti auto pre kupovine, da ne dođu svi servisi na naplatu, pa onda nije cena 3k eura, ..."
Kazneni poeni

Auto Kredit Kalkulator

Kreditni Kalkulator
     
         

Polja označena sa * su obavezna. Auto kredit kalkulator je informativnog karaktera.