Autopedija
"U ovlašćenom servisu hladnjak klime i motora sa zamenom preko 350 eura što je za mene jako skupo" - Fiat Punto 1999-2007

Tesla Roadster danas u Beogradu

Tesla Roadster

Automobil na električnu energiju „Tesla roadster" stigao je u Beograd, a ispred Skupštine grada napuniće specijalne baterije na posebnim uređajima koje je EDB dobila od nemačke kompanije RWE, saopštila je Elektrodistribucija beograd (EDB). Prvi Tesla elektro-mobil u Beograd stiže u subotu 25. septembra a potom nastavlja put za Niš.

Sa idejom da Beograd bude jedna od stanica na turneji automobila koji nosi ime našeg najvećeg naučnika Nikole Tesle, EPS je uspeo da dogovori sa kompanijom RWE, koja je i inicijator ove turneje, da postavi stanica za punjenje u Beogradu i Nišu. Zahvaljujući JP EPS, Beograd se našao na ruti koja povezuje 18 evropskih prestonica kulture, od Esena do Istanbula.

U periodu od 17. do 28. septembra „Tesla roadster“ proći će i kroz Frankfurt na Majni, Štutgart, Augzburg i Minhen u Nemačkoj, Salcburg i Klagenfurt u Austriji, Balaton i Budimpeštu u Mađarskoj, Ljubljanu u Sloveniji, Rijeku i Zagreb u Hrvatskoj, Skoplje u Makedoniji, Sofiju i Plovdiv u Bugarskoj, i Edirne u Turskoj.

„Tesla roadster“ je automobil koji obezbedjuje vrhunske performanse bez emisije izduvnih gasova - ne koristi benzin, puni se na specijalnim električnim uređajima, ubrzanje do 100 kilometara postiže za četiri sekunde i može da pređe 380 kilometara bez dodatnog punjenja.

Automobil, koji će u sklopu 13-dnevne turneje od Nemačke do Turske preći ukupno četiri hiljade kilometara, putuje Evropom promovišući vozilo budućnosti, automobil na "čisti" električni pogon koji će, s obzirom na sve manje zalihe fosilnih goriva, sigurno zameniti "benzince", piše riječki "Novi list".

U Nemačkoj i drugim EU zemaljama RWE je instalirao preko hiljadu punionica. Cena "Tesle" je oko 130 hiljada evra, no s razvojem baterija, očekuje se i znatno pojeftinjenje ovih automobila, preneo je riječki list.


Komentari (0)Add Comment

Ostavi komentar

smanji | povećaj

busy

Testovi korisnika

Honda Civic 1996-2000
Ocena vozača
 
4.0
"Od problema za predjenih 60000km jedino trap. Buka na brzinama 80-100km/h ponekad zna da nervira ..."
Fiat Punto 1999-2007
Ocena vozača
 
4.2
"Malo zahtevan vozilo jako dobro se ponaša na putu preporuka mlađim vozačima ."
Citroen C3 2002-
Ocena vozača
 
2.8
"Izbegavati motor 1.4i zbog velike potrosnje i zastarelosti"
Citroen C3 2002-
Ocena vozača
 
3.3
"Обавезно проверити предњи трап, а нарочито опруге. Код добрих мајстора наварити додатну полушољу ..."
Autorepublika
Kazneni poeni

Auto Kredit Kalkulator

Kreditni Kalkulator
     
         

Polja označena sa * su obavezna. Auto kredit kalkulator je informativnog karaktera.