Autopedija

Prodat najskuplji model na sajmu u Novom Sadu


Na Sajmu automobila "Auto Show - Novi Sad", koji se danas završava na Novosadskom sajmu, predstavljeni su proizvodi oko 100 kompanija iz oblasti automobilske industrije, a posetioci su imali prilike da premijerno vide 22 modela.

Za pet sajamskih dana prodato je više od 200 vozila, čime se potvrdilo da tržište polako izlazi iz krize i da ima izuzetan značaj za zastupnike i dilere najpoznatijih svetskih proizvođača automobila. 

Kao što se i pretpostavljalo, najveće zanimanje kupaca bilo je za model "Fiat Punto Classic", a interesantno je i da je prodat najskuplji automobil na Sajmu "Mercedes S – Class 350 CDI  4matic" čija je vrednost 112.000 evra.

Sajam automobila obeležili su i skupovi namenjeni stručnoj publici. Na tribini posvećenoj novinama u pravlinicima o tehničkim uslovima vozila i tehničkim pregledima vozila i prilagođavanju novom Zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima, rečeno je da Pravilnik o tehničkom pregledu vozila donosi novine koje su potpuno prepoznatljive u Evropi i da će se po usvajanju dati i određeni rok vlasnicima tehničkih pregleda da se prilagode uslovima koje zahteva savremena i normalna provera bezbednosti vozila.

Tokom Sajma, generalni sponzor Kompanija "Dunav osiguranje" organizovala je tribinu "Evropski izveštaj o saobraćajnoj nezgodi u funkciji naknade štete" na kojoj je rečeno da je taj dokument polazna tačka osiguravajućim kućama pri određivanju naknade štete. Najveći problem je pogrešna primena Izveštaja od strane učesnika u saobraćaju, ali osiguravajuće kuće u tom slučaju mogu da reaguju isključivo u skladu sa zakonom, zaključeno je na tribini.

Izvor: Sajam.net


Komentari (1)Add Comment
...
napisao rizo, November 01, 2010
smilies/cheesy.gifsmilies/angry.gifsmilies/sad.gifsmilies/tongue.gifsmilies/kiss.gif

Ostavi komentar

smanji | povećaj

busy

Testovi korisnika

Ford Focus 1998-2004
Ocena vozača
 
2.8
"Pre kupovine dobro videti ga sest u kola i dignuti ga 120km/h i od 80km/h glrdati dali se auto tr..."
Renault Clio 1998-2005
Ocena vozača
 
3.2
"Moj savjet je da ovaj model zaobidjete!"
Alfa Romeo 156 1997-2006
Ocena vozača
 
4.0
"Komentar Nisam vozio automobile visoke klase i ne mogu biti kompetentan za pravilno ocenjivanje, ..."
Opel Corsa 2000-2006
Ocena vozača
 
4.2
"Preporucujem ovaj auto svima, 1.2 75ks"
Kazneni poeni

Auto Kredit Kalkulator

Kreditni Kalkulator
     
         

Polja označena sa * su obavezna. Auto kredit kalkulator je informativnog karaktera.