xpornplease.com pornjk.com porncuze.com
Autopedija

Mesec dana na posao sa jednom baterijom?

Elektricni Audi a2

Ako do posla morate da predjete 10 km, i isto toliko nazad, samo jednim punjenjem baterije u električnom Audiju A2 ćete moći da idete na posao ceo mesec. Ako ne radite vikendom, imaćete i za prevoz do pijace subotom. Sve to po ceni mesečne karte za gradski prevoz, ili tako nešto.

Električni Audi A2 prevalilo je za sedam sati, bez dopune baterije, 600 kilometara (372 milje) puta od Minhena na jugu Nemačke do Berlina, postavivši "novi svetski rekord u pređenom rastojanju" jednog elektro-vozila, kako su to ocenili organizatori.

"Ako neki novinar želi da napuni mobilni telefon, još imamo viška električne energije," kazao je jedan od vozača Mirko Maneman, kada je na kraju puta izašao iz vozila sa četvoro vrata da pokaže baterije.

Nemački ministar privrede Rajner Bruderle pozdravio je tim, po dolasku u Berlin i rekao da je "postignut svetski rekord."  "Ranije, električna vozila obično su mogla da pređu svega 60, ili 70 kilometra sa jednim punjenjem baterija. Sada je učinjen veliki tehnološki iskorak," kazao je Bruderle.

Proizvođači kola se nadaju da će električni automobili sve više dominirati u automobilskoj industriji, ali kupci i dalje smatraju da je njihov najveći problem u kratkoj distanci kretanja.

Japanski istraživači vozili su eksperimentalni električni automobil više od 1.000 kilometra, ali dve nemačke firme, "Leker enerdži" i "DBM enerdži", kažu da njihova vozila prelaze i duži put. Cilj vlade Nemačke je da na putevima do 2020. godine bude milion električnih vozila, ali su nemački veliki proizvođači kola usporili početak šire upotrebe elektrovozila i sada su planove usmerili na takmičenje sa azijskim rivalima.

Ukoliko se sve preračuna u svakodnevne vozačke potrebe, dolazi se do više nego sjajne računice.

Izvor: Tanjug


Komentari (0)Add Comment

Ostavi komentar

smanji | povećaj

busy

Testovi korisnika

Ford Focus 1998-2004
Ocena vozača
 
2.8
"Pre kupovine dobro videti ga sest u kola i dignuti ga 120km/h i od 80km/h glrdati dali se auto tr..."
Renault Clio 1998-2005
Ocena vozača
 
3.2
"Moj savjet je da ovaj model zaobidjete!"
Alfa Romeo 156 1997-2006
Ocena vozača
 
4.0
"Komentar Nisam vozio automobile visoke klase i ne mogu biti kompetentan za pravilno ocenjivanje, ..."
Opel Corsa 2000-2006
Ocena vozača
 
4.2
"Preporucujem ovaj auto svima, 1.2 75ks"
Kazneni poeni

Auto Kredit Kalkulator

Kreditni Kalkulator
     
         

Polja označena sa * su obavezna. Auto kredit kalkulator je informativnog karaktera.