Autopedija

Cena goriva manja za 10 dinara

Pumpe Srbija

Od Nove godine, po otvaranju tržišta derivata, i benzin i dizel pojeftiniće za deset dinara u odnosu na sadašnje maksimalne propisane cene, očekuju naftaši. Ipak dodaju da ozbiljnu tržišnu utakmica na ovom polju vozači u Srbiji ne treba da očekuju pre februara.  Tada će početi prava trka u snižavanju cena, davanju popusta i prodaji što kvalitetnijeg goriva.

Litar motornog benzina sada košta 119,4 dinara, a vozači od Nove godine mogu da očekuju da njegova cena padne na 110 dinara. Sa evrodizelom je priča malo drugačija jer se on i sada slobodno uvozi, pa su i cene od pumpe do pumpe različite.

Naftaši obećavaju da će gorivo svakako biti kvalitetnije. Nebojša Atanacković iz kompanije Nafta kaže da su pojeftinjenja derivata vezana, te ukoliko od Nove godine pojeftini benzin, mogao bi i evrodizel da bude još jeftiniji.

Vozači u Srbiji, naviknuti na stalna poskupljenja benzina, od liberalizacije tržišta naftnih derivata za sada ne očekuju mnogo po pitanju cena, ali se nadaju da će gorivo biti kvalitetnije. "Da li će biti dva ili tri dinara jeftinije to mi ne znači mnogo, ali bih voleo da bude kvalitetnije jer dobro gorivo čuva automobil i realno smanjuje potrošnju. Neka bude samo kvalitetnije jer ovo što sipamo u Srbiji je strašno", kaže Petar Stojković iz Beograda.

Izvor: Novosti


Komentari (0)Add Comment

Ostavi komentar

smanji | povećaj

busy

Testovi korisnika

Ford Focus 1998-2004
Ocena vozača
 
2.8
"Pre kupovine dobro videti ga sest u kola i dignuti ga 120km/h i od 80km/h glrdati dali se auto tr..."
Renault Clio 1998-2005
Ocena vozača
 
3.2
"Moj savjet je da ovaj model zaobidjete!"
Alfa Romeo 156 1997-2006
Ocena vozača
 
4.0
"Komentar Nisam vozio automobile visoke klase i ne mogu biti kompetentan za pravilno ocenjivanje, ..."
Opel Corsa 2000-2006
Ocena vozača
 
4.2
"Preporucujem ovaj auto svima, 1.2 75ks"
Kazneni poeni

Auto Kredit Kalkulator

Kreditni Kalkulator
     
         

Polja označena sa * su obavezna. Auto kredit kalkulator je informativnog karaktera.