Autopedija

Spremni za Ford Focus kupe?

Focus-kupe 01

Legenda se vraća – spremite se za Ford kupe. Ford-ov novi sportski automobil bice baziran na Focus MkIII i duhom će podsećati na legendarni Capri.

Otkada je prestala proizvodnja Cougar-a 2002.godine, Ford je posmatrao kako VW-enov seksi Scirocco munjevito osvaja ovaj segment tržišta.  Ford kupe bi trebalo da predstavlja Ford-ov odgovor, kao i predvodnika čitave nove linije. Premijera se sprema za Detroit Motor Show u januaru sledeće godine u formi koncepta, a proizvodna verzija se ne očekuje pre 2012. godine. Kao i u slučaju poslenjeg Focus-a i Fiesta-e, u pitanju je verzija svetskog automobila, kao  rezultat Ford-ove globalne dizajn strategije.

Focus-kupe 02

Dizajneri u Ford-u su proveli veći deo ove godine radeći na kupe konceptu. Na zidu im je kao inspiracija stajala slika Capri-ja. Međutim, sudeći po nacrtima, neće biti retro dizajna. Kupe će vući inspiraciju od Focus-a ST, mada je oblik razvučen i proširen. Pogon će kao i kod ST-a biti na prednjim točkovima, međuosovinski raspon će biti povećan radi veće stabilnosti. Model će biti opremljen sa 2.0 litarskim, turbo EcoBoost benzincem od 247 KS, sa ubrzanjem od 0-100 km/h za 6 sekundi i maksimalnom brzinom od 250 km/h. U ponudi će biti i slabiji benzinci i dizelaši.


Komentari (1)Add Comment
...
napisao ZOK, November 29, 2010
uf!!! ali sa ovim gumama, ledja ne bi dugo trajala smilies/smiley.gif

Ostavi komentar

smanji | povećaj

busy

Testovi korisnika

Ford Focus 1998-2004
Ocena vozača
 
2.8
"Pre kupovine dobro videti ga sest u kola i dignuti ga 120km/h i od 80km/h glrdati dali se auto tr..."
Renault Clio 1998-2005
Ocena vozača
 
3.2
"Moj savjet je da ovaj model zaobidjete!"
Alfa Romeo 156 1997-2006
Ocena vozača
 
4.0
"Komentar Nisam vozio automobile visoke klase i ne mogu biti kompetentan za pravilno ocenjivanje, ..."
Opel Corsa 2000-2006
Ocena vozača
 
4.2
"Preporucujem ovaj auto svima, 1.2 75ks"
Kazneni poeni

Auto Kredit Kalkulator

Kreditni Kalkulator
     
         

Polja označena sa * su obavezna. Auto kredit kalkulator je informativnog karaktera.

Keisha Grey Loves To Fuck Patient Lily Lovecraft Pain Painal Theater Geiler Roter Lackstring Girl Gets Road Pussy Anna Lewnadowska Cum Tribute Brutal Teenagers Bottom Outdoor Sex