Autopedija

Sirova snaga i luksuz na sajmu u Čikagu

Boss Mustang

Svetski proizvođači automobila ponudili su, prema oceni analitičara, sirovu snagu i luksuz na Sajmu automobila u Čikagu,  umesto "zelenih kola" koja su dobijala apsolutnu  prednost na ostalim auto-salonima u SAD, kao što su Detroit ili Los Anđeles.

Sajam u Čikagu, najstarija i najveća američka smotra najnovijih dostignuća autoindustrije, koji danas otvara vrata za publiku, ostavlja sasvim različite utiske, smatra Džesika Kaldvel, analitičar Edmunds-a.
 
Čikaška smotra se u mnogome razlikuje u odnosu na nedavne skupove u Los Anđelesu i Detroitu gde, je ponuđeno mnogo više zelene tehnologije, smatara Kaldvelova, naglašavajući da se, na jednoj strani govori o ekonomičnosti goriva, a na drugoj se ističu snaga i luksuz automobila.

Lexus CT 200h

Vozila koja su dobila najbolji prostor na sajmu pripadaju proizvođačima koji se nadaju da će time privući pažnju ljubitelja automobila, ističu analitičari.
 
Američki GM predstavio je Camaro ZL1, model za 2012. godinu, koji će biti opremljen super snažnim motorom  V-8 od 6,2 litara, sa 550 konjskih snaga.

Chevrolet Camaro ZL1 2012

"To će biti najbrži Camaro koji je do sada ponudio Chevrolet, izjavio je Ed Velburn, potpredsednik GM-a zadužen za izradu  automobila. Naziv novog vozila ZL1 je izveden od aluminijskog motora koji je pod tim imenom ugrađivan u sportske autmobile, a razvijan je krajem šezdesetih godina i ugrađivan u Camaro iz 1969. godine.
 
Chrysler je pokazao Dodge Charger SRT8, model za 2012. sa novim HEMI V-8 motorom zapremine 6.4 litra. Ralf Žil, šef marketinga Chrysler-ove robne marke Dodge izjavio je da tim vozilom kompanija obnavlja stari brend Dodge i širi proizvodnu liniju SRT na 2012. godinu, u okviru plana stabilizacije čitave komapnije.

Dodge Charger SRT8
 
Potpredsednik Forda za marketing Džim Ferli, međutim, upozorio je u razgovoru sa novinarima u Čikagu da su proizvođači automobila ohrabreni rastom potražnje za novim kolima, ali da zabrinjava skok cene goriva. On je kazao da su kupci i pored toga zainteresovani za automobile koji pružaju zadovoljstvo u vožnji, navodeći priimer modela Boss mustang sa 302 konjske snage.
 
"Honda" je takođe ponudila snažnije vozilo, predstavljajući novi model za 2012, Acura TL, nešto agresivniji u odnosu na osnovnu verziju. Unapređena Acura TL ima novu automatsku transmisiju sa šest brzina koja podiže karakteristike vozila na viši nivo, kazao je Džef Konrad, potpredsednik Hondinog odeljenja Acura za izradu luksuznih vozila.

Acura TL


Hyundai-Veloster-Rally-Car.jpg

Kia-Optima-Turbo-SX-KineticKomentari (0)Add Comment

Ostavi komentar

smanji | povećaj

busy

Testovi korisnika

Ford Focus 1998-2004
Ocena vozača
 
2.8
"Pre kupovine dobro videti ga sest u kola i dignuti ga 120km/h i od 80km/h glrdati dali se auto tr..."
Renault Clio 1998-2005
Ocena vozača
 
3.2
"Moj savjet je da ovaj model zaobidjete!"
Alfa Romeo 156 1997-2006
Ocena vozača
 
4.0
"Komentar Nisam vozio automobile visoke klase i ne mogu biti kompetentan za pravilno ocenjivanje, ..."
Opel Corsa 2000-2006
Ocena vozača
 
4.2
"Preporucujem ovaj auto svima, 1.2 75ks"
Kazneni poeni

Auto Kredit Kalkulator

Kreditni Kalkulator
     
         

Polja označena sa * su obavezna. Auto kredit kalkulator je informativnog karaktera.