Autopedija

Nastavljen pad prodaje novih vozila

Prodaja Automobila

Pad prodaje novih automobila u Srbiji se nastavio i u ovoj godini. U januaru su pazarili skoro upola manje vozila nego u decembru. Do kupaca je, u prvom mesecu ove godine, stiglo samo 1.550 novih automobila, naspram 3.100 u poslednjem mesecu 2010. Pad je neto manji, 11,5 odsto, u odnosu na januar 2010. kada je na tritu Srbije, prodato oko 1.700 novih vozila.

Najzanimljiviji podatak je i smena na vrhu liste najprodavanijih automobila u Srbiji. Posle dugog perioda, punto klasik, koji se sklapa u Kragujevcu, nije na prvom mestu.

Fijat je, prema jo uvek nezvani?nim podacima, prodao 115 automobila svih torinskih modela u januaru.

- Prema prijavama koje dobijamo od prodavaca, od tog broja punto klasik je kupilo svega 70 ljudi u januaru - kae predsednik Udruenja uvoznika vozila Srbije, Milo Petrovi?.

Kompanija Fijat automobili Srbija je tek peta po prodaji iza kode za koju se odlu?ilo 210 kupaca, Da?ije (195),Hjundaija( 156), Folksvagena (129), i tek malo ispred Opela koji je plasirao 110 vozila u prvom mesecu 2011.

- Ovo ipak nije realno stanje na naem tritu, jer subvencionisani krediti za kupovinu punta nisu jo bili odobreni u januaru - ocenjuje Milan Belin, direktor kompanije Reno - Nisan Srbija .

Belin nije preveliki optimista kada je u pitanju prodaja vozila u Srbiji u narednom periodu jer je kupovna mo? stanovnitva sve manja.

Izvor: Novosti


Komentari (3)Add Comment
...
napisao Ivana, February 15, 2011
U opljackanoj zemlji gde je nastavljen pad prodaje hleba, normalan je pad prodaje novih vozila.
...
napisao Ciki, February 16, 2011
Dok god drzava ne pokrene mrtvilo domace privrede i poljoprivrede, nema ni kupovne moci gradjana, da bi rasla prodaja automobila. Prema tome, promene na bolje, pa ce biti i bolje prodaje automobila. I da, drago mi je da FIAT (Fehler In Alle Teilen) nije na prvom mestu. Ne zasluzuju - ocerupali su i ovako jadnog punta od pre 10tak godina i okacili cenu vecu nego dok je bio nov auto u Italiji. To sto ih je Dinkic vestacki podigao na prvo mesto je ipak kratkog daha. Kad sednete u jednu Skodu Fabiju, pa predjete u Punto - vidite da je to beda bedina. Znaci, kvalitet napred, ostali STOJ!!!smilies/wink.gif
...
napisao jana bojana, June 25, 2011
kako kupiti nov auto kad su primanja samo ya hleb i mleko.propast za postene ljude koji zive od plate.smilies/cry.gif

Ostavi komentar

smanji | povećaj

busy

Testovi korisnika

Ford Focus 1998-2004
Ocena vozača
 
2.8
"Pre kupovine dobro videti ga sest u kola i dignuti ga 120km/h i od 80km/h glrdati dali se auto tr..."
Renault Clio 1998-2005
Ocena vozača
 
3.2
"Moj savjet je da ovaj model zaobidjete!"
Alfa Romeo 156 1997-2006
Ocena vozača
 
4.0
"Komentar Nisam vozio automobile visoke klase i ne mogu biti kompetentan za pravilno ocenjivanje, ..."
Opel Corsa 2000-2006
Ocena vozača
 
4.2
"Preporucujem ovaj auto svima, 1.2 75ks"
Kazneni poeni

Auto Kredit Kalkulator

Kreditni Kalkulator
     
         

Polja ozna?ena sa * su obavezna. Auto kredit kalkulator je informativnog karaktera.