Autopedija

Chevrolet Cruze sada i sa 5 vrata

Chevrolet Cruze Hatchback

Nagrađivani model Chevrolet-a, Cruze – a sada i osvajač titule na World Touring Car šampionatu (WTCC), dodatno će ove godine ojačati svoju poziciju na tržištu kada se u proleće u prodaji nađe njegova nova, petorovratna verzija. Produkcijski model imaće svoju svetsku premijeru na 81. međunarodnom sajmu automobila u Ženevi, koji će se održati od 3. do 11. marta.

Vreme izlaska novog modela savršeno je pogođeno što se tiče Chevrolet-a jer je ovaj proizvođač u decembru prvi put krunisan titulom svetskog prvaka na takmičenju World Touring Car Championship. Uspeh Chevrolet-a na trkačkoj stazi dokazuje dinamičke mogućnosti i kvalitete Cruze-a, dok predstavljanje modela s pet vrata pored dosadašnje limuzine predstavlja dodatni korak nastojanja Chevrolet-a da ponudi visoku vrednost za novac u glavnim segmentima evropskog tržišta automobila.


Izložbena verzija ovog Chevrolet kompaktnog modela bila je izložena na sajmu automobila u Parizu prošlog septembra gde je bila toplo prihvaćena.

Chevrolet Cruze Hatchback

Prošle je godine prodaja Cruze-a nadvisila prodaju Avea, pa je Cruze postao najprodavaniji Chevrolet automobil. Od predstavljanja u proleće 2009., Cruze limuzina dobro je prihvaćena na svim svetskim tržištima i pozdravljena kao važan korak za brend, dok su kupce privukli njen stil nalik na kupe, kvalitet izrade, NCAP ocena od maksimalnih pet zvezdica i izvrsna dinamika vožnje. Takođe je izabran za Autobest automobil godine 2010. od strane žirija u čijem su sastavu vodeći auto-moto novinari iz srednje i istočne Evrope.

Predstavljanje novog petorovratnog Cruze-a u Evropi od ključne je važnosti, kako objašnjava Wayne Brannon, predsednik i izvršni direktor kompanije Chevrolet Europe: „Model sa petoro vrata igra ključnu ulogu na mnogim tržištima. Kompaktni segment u Evropi predstavlja preko četvrtine ukupnog tržišta, dok na petorovratne modele otpada oko 65% tog broja.“

Dizajn

Svojom privlačnom spuštajućom linijom krova kojom podseća na kupe i kratkim prednjim i zadnjim prepustima, novi Cruze s pet vrata ima isti dinamičan stav kao limuzina, te će biti prepoznatljiv već na prvi pogled.

Chevrolet Cruze Hatchback

Ova dva modela takođe dele isti osećaj čvrstog držanja na drumu zahvaljujući tome što su oba konstruisana korišćenjem novog sistema integralnog karoserijskog rama (BFI) u kombinaciji s fino prilagođenim komponentama šasije. Rezultat BFI sistema su visok nivo stabilnosti i čvrstine. Osim toga, Chevrolet Cruze je automobil posebno dobro prilagođen ukusima evropskih vozača, što dokazuje izuzetno dobra prodaja na mnogim evropskim tržištima koja je prošle godine čak i nadvisila očekivanja.

Kapacitet prtljažnika Cruze-a u izvedbi s pet vrata iznosi gotovo 400 litara, a posedovaće i  zadnja sedišta preklopiva u odnosu 60/40.

Novi petorovratni Chevrolet Cruze počeće sa prodajom u Evropi sredinom godine, a cene će biti objavljene kasnije

Izvor: Chevrolet.Komentari (1)Add Comment
...
napisao cruse, March 09, 2011
sve je ok na njemu ali samo ko ce da kupuje na ovu krizu... 10l potrosnja... treba to napoiti... nema narod para a mora da se nadje drugi nacin otplate koji bi bio pristupacniji placanju gradjana srbije... moj brat je kupio medju prvima... pozzz ovom sajtu ali mora se naci nacin koji bi bio pristupacniji za otplatu... bicu prvi kupac... sada samo gledam polovnjake

Ostavi komentar

smanji | povećaj

busy

Testovi korisnika

Ford Focus 1998-2004
Ocena vozača
 
2.8
"Pre kupovine dobro videti ga sest u kola i dignuti ga 120km/h i od 80km/h glrdati dali se auto tr..."
Renault Clio 1998-2005
Ocena vozača
 
3.2
"Moj savjet je da ovaj model zaobidjete!"
Alfa Romeo 156 1997-2006
Ocena vozača
 
4.0
"Komentar Nisam vozio automobile visoke klase i ne mogu biti kompetentan za pravilno ocenjivanje, ..."
Opel Corsa 2000-2006
Ocena vozača
 
4.2
"Preporucujem ovaj auto svima, 1.2 75ks"
Kazneni poeni

Auto Kredit Kalkulator

Kreditni Kalkulator
     
         

Polja označena sa * su obavezna. Auto kredit kalkulator je informativnog karaktera.