Autopedija

Toyota ponovo najpouzdanija

Toyota Corolla Verso

Prema 2011. Auto Bild TÜV izveštaju ukupno 17 Toyota modela našlo se u kategoriji Top 10 i to u 5 starosnih grupa vozila ( 2-3, 4-5, 6-7, 8-9 i 10-11 godina starosti). Toyota je prema ovom istraživanju najbolje rangirani proizvođač automobila.

Toyota Prius, potpuno hibridno vozilo i pionir hibridne tehnologije, pokazao se kao najpouzdanije vozilo u svojoj klasi. S indeksom kvara od samo 2,2% vodeći je po pouzdanosti u kategoriji vozila između dve i tri godine starosti. Ovaj rezultat postignut je na temelju 8 miliona inspekcijskih pregleda koje je proveo TÜV u proteklih 12 meseci.

Toyota Auris, u istoj kategoriji kao i Prius, zauzela je na drugo mesto lestvice najpouzdanijih s indeksom kvara od samo 2,3%. Pri inspekciji kočionog sistema, svetlosnih sklopova, ovjesa i ekološke prihvatljivosti, ni Prius ni Auris nisu pokazali slabosti i oba su vozila postigla vrlo nizak indeks kvara, uzmemo li u obzir TÜV-ov prosek od 5,5%.

Iste rezultate ostvarila je i Corolla Verso. Pobedivši 2009. godine u kategoriji vozila starosne grupe od dve do tri godine, sada je osigurala naslov za 2011.godinu u kategoriji vozila starih između četiri i pet godina s indeksom kvara od 4,2%.

Toyota Avensis nove generacije, postigla je izvrsno četvrto mesto s indeksom kvara od 5,0% u kategoriji vozila starih do godine dana gde je prosečan indeks kategorije 10,4%. Takođe, Avensis stare generacije beleži nadprosečne rezultate u kategoriji vozila starosne grupe od šest do sedam godina s indeksom kvara od 7,6%.

Toyota RAV4 i Corolla takođe su postigli zavidan, nadprosečan uspeh prema istraživanjima TÜV-a. Izvrsne rezultate u TÜV izveštaju za 2011. godinu , Toyota nastavlja s vozilima starijih godišta. Tako je u kategoriji starosne grupe od osam do devet godina (prosečan indeks kvara 21,4%) Toyota RAV4 postigla odlične rezultate s indeksom kvara od samo 10,2%, a Toyota Yaris s indeksom 12,7%. Toyota isto tako beleži vrlo dobre rezultate u najstarijoj grupi testiranih vozila, od deset do jedanaest godina gde je prosečan indeks kvara 26%. U najstarijoj grupi RAV4 beleži 10,5%, Yaris 13,9%, Corolla 14,9% i Avensis 16,6% indeks kvara.

TÜV izveštaj izdat je od strane nemačkog automobilskog magazina Auto Bild i služi kao važna smernica pri kupovini novog ili polovnog vozila.

Toyotini izvrsni rezultati i ove godine u svakoj starosnoj kategoriji govore o pouzdanosti marke te potvrđuju Toyotinu predanost ka cilju izrade najkvalitetnijih automobila na svetu.

Izvor: Toyota Srbija


Komentari (0)Add Comment

Ostavi komentar

smanji | povećaj

busy

Testovi korisnika

Ford Focus 1998-2004
Ocena vozača
 
2.8
"Pre kupovine dobro videti ga sest u kola i dignuti ga 120km/h i od 80km/h glrdati dali se auto tr..."
Renault Clio 1998-2005
Ocena vozača
 
3.2
"Moj savjet je da ovaj model zaobidjete!"
Alfa Romeo 156 1997-2006
Ocena vozača
 
4.0
"Komentar Nisam vozio automobile visoke klase i ne mogu biti kompetentan za pravilno ocenjivanje, ..."
Opel Corsa 2000-2006
Ocena vozača
 
4.2
"Preporucujem ovaj auto svima, 1.2 75ks"
Kazneni poeni

Auto Kredit Kalkulator

Kreditni Kalkulator
     
         

Polja označena sa * su obavezna. Auto kredit kalkulator je informativnog karaktera.