Autopedija

Toyota Auris hibrid je automobil budućnosti

Toyota Auris hibrid

Hibrid Toyota Auris je „Automobil budućnosti“. U ovoj novonastaloj kategoriji godišnjih nagrada ADAC „Žuti anđeo“ ('Gelben Engel'), Auris hibrid je pohvaljen zbog svoje odlične ekonomične potrošnje i rekordnih niskih emisija u kategoriji.

Žuti anđeo 2011“, nagrada koju dodeljuje nemački automobilski klub ADAC prvom potpuno hibridnom vozilu u C-segmentu kompakt vozila..

    * Praktičnost, ekonomičnost i ekološke performanse Auris hibrida bili su odlučujući činioci
    * Žiri je nagradio tehnologiju koja se može priuštiti, orijentisanu na budućnost i bezgranično praktičnu
    * Nagrada „Automobil budućnosti“ dodeljena je po prvi put

Po mišljenju žirija, Toyota Auris je najsavršenije hibridno vozilo današnjice kada govorimo o svakodnevnoj praktičnosti, izdatku, uticaju na životnu sredinu i bezbednosti. Ova procena se zasniva na novom metodu koji je razvio ADAC, najveći nemački automobilski klub, a garantuje objektivnu evaluaciju performansi za sva vozila koja se takmiče za ovu titulu.

Sledeći kriterijumi su uzeti u obzir: životna sredina (procenat zagađivanja, emisije CO2), koštanje (osnovna cena, izdaci za gorivo), praktičnost (broj sedišta, prostor za prtljag, maksimalno pređeno rastojanje, vreme potrebno za dopunjavanje gorivom ili energijom) i bezbednost (airbag, ESP). Samo vozilima na benzin, dizel ili alternativna goriva, opremljenim sistemom start-stop i koja ispunjavaju standard Euro 5 za benzin ili Euro 6 za dizel, bilo je dozvoljeno da učestvuju na takmičenju.

Toyota Auris, prvo potpuno hibridno vozilo u kompakt C-segmentu, savršeno ispunjava ove zahteve. Zahvaljujući hibridno-sinergetskom pogonu (Hybrid Synergy Drive), Auris hibrid postiže rekordno niske emisije CO2 od 89 g/km, gde nivo emisija čestica i NOx stoje značajno ispod nivoa kod dizel vozila. Osim toga, prosečna potrošnja goriva od 3,8 litara/100 km nenadmašna je u klasi. Za razliku od električnih vozila koja rade isključivo na pogon električnog motora, Auris potpuni hibrid pruža nesmetanu vožnju na duže razdaljine vožnjom u hibrid modusu.

Auris hibrid je takođe vrlo pristupačan proizvod, sa cenama koje su u skladu sa cenama vozila na konvencionalni pogon sa uporedivim veličinama i osobinama. Posebno se ističe izvanredno opušten doživljaj u vožnji i mogućnost na potpuno električni i doslovno tihi pogon, bez emisija.

Auris hibrid obeležava prvi korak koji Toyota pravi ka proširenju Toyotine tehnologije Hybrid Synergy Drive na celokupni Toyota asortiman, koji kompanija teži da ostvari u Evropi do početka dvadesetih godina ovog veka. Toyota ima za cilj da uvede ne manje od 10 novih hibridnih modela širom sveta u narednih nekoliko godina.

Izvor: Toyota Srbija


Komentari (0)Add Comment

Ostavi komentar

smanji | povećaj

busy

Testovi korisnika

Ford Focus 1998-2004
Ocena vozača
 
2.8
"Pre kupovine dobro videti ga sest u kola i dignuti ga 120km/h i od 80km/h glrdati dali se auto tr..."
Renault Clio 1998-2005
Ocena vozača
 
3.2
"Moj savjet je da ovaj model zaobidjete!"
Alfa Romeo 156 1997-2006
Ocena vozača
 
4.0
"Komentar Nisam vozio automobile visoke klase i ne mogu biti kompetentan za pravilno ocenjivanje, ..."
Opel Corsa 2000-2006
Ocena vozača
 
4.2
"Preporucujem ovaj auto svima, 1.2 75ks"
Kazneni poeni

Auto Kredit Kalkulator

Kreditni Kalkulator
     
         

Polja označena sa * su obavezna. Auto kredit kalkulator je informativnog karaktera.