xpornplease.com pornjk.com porncuze.com
Autopedija

Alfa Romeo 4C koncept na sajmu u Ženevi

Alfa Romeo 4c

Na 81. Međunarodnom sajmu automobila u Ženevi, premijerno je predstavljen Alfa Romeo 4C Concept, koji po svojim performansama, čuvenom italijanskom dizajnu i tehničkoj superiornosti postavlja nove standarde u kategoriji kompaktnih sportskih vozila. Ovaj „super auto“ omogućava uživanje u vožnji uz potpunu bezbednost.

Alfa Romeo 4c

Concept 4C kupe dvosed, sa pogonom na zadnjim točkovima i motorom u sredini, može se pohvaliti velikom agilnošću. Kompaktnost je postignuta zahvaljujući dimenzijama ovog kupea: rastojanje između točkova od 2,4 metra je idealno uklopljeno u automobil dužine četiri metra. Sportskom duhu doprinosi i prefinjena spoljašnja linija, koja je primenjena i u enterijeru.

Alfa Romeo 4c

Novi Alfa Romeo 4C Concept koristi tehnologiju i materijale koji potiču od modela 8C Competizione: ugljenik, aluminijum, pogon na zadnjim točkovima, kao i tehnološka rešenja aktuelnih modela Alfa Romea. 1750 turbo benzinski motor sa direktnim ubrizgavanjem omogućava razvijanje maksimalne brzine od preko 250 km/h i ubrzanje od 0 do 100 km za manje od pet sekundi.

Uz novi “Alfa TCT” menjač sa dvostrukim kvačilom prisutan je i Alfa DNA dinamički kontrolni selektor, koji se aktivira putem prekidača i omogućava menjanje „težine" na upravljaču i papučici za gas. Sistem vešanja je izuzetno sofisticiran i garantuje maksimalnu agilnost i prijanjanje uz put.

Alfa Romeo 4c

Zajednička karakteristika sa modelima Alfa Romeo 8C i 8C Spider je pogon na zadnjim točkovima i filozofija zasnovana na postizanju maksimalnog uživanja u vožnji, uz odlično ponašanje vozila na drumu. 8C Competizione i 8C Spider postižu ovaj cilj zahvaljujući velikoj snazi, dok se Alfa Romeo 4C Concept odlikuje ograničenom težinom, koju mu omogućava široka primena ugljenika, te je odnos težine i snage manji od 4 kg/ks.

Karoserija je potpuno izgrađena od ugljenika, dok je u izradi zadnjeg rama i kutije menjača korišćen aluminijum. Rezultat je težina ispod 850 kg i optimizacija centra gravitacije vozila, što mu daje veću pokretljivosti i omogućava vožnju i na najzahtevnijim putevima.

Alfa Romeo 4c

Ukratko, Alfa Romeo 4C Concept je savršeni predstavnik Alfa Romeo brenda: uživanje u vožnji, “takmičarska” priroda i savršen odnos težine i snage, a njegove sportske osobine omogućavaju jedinstven osećaj u vožnji. Ovaj „super automobil“ će se naći u prodaji u drugoj polovini 2012. godine.

Izvor: PR Fiat Automobili Srbija


Komentari (1)Add Comment
...
napisao milos markovic, March 03, 2011
dugo smo ocekivali ovakav auto i prava je sreca da sa jednom prosecnom platom od 15 000,oo mozemo sebi da ga priustimo. Srbija

Ostavi komentar

smanji | povećaj

busy

Testovi korisnika

Ford Focus 1998-2004
Ocena vozača
 
2.8
"Pre kupovine dobro videti ga sest u kola i dignuti ga 120km/h i od 80km/h glrdati dali se auto tr..."
Renault Clio 1998-2005
Ocena vozača
 
3.2
"Moj savjet je da ovaj model zaobidjete!"
Alfa Romeo 156 1997-2006
Ocena vozača
 
4.0
"Komentar Nisam vozio automobile visoke klase i ne mogu biti kompetentan za pravilno ocenjivanje, ..."
Opel Corsa 2000-2006
Ocena vozača
 
4.2
"Preporucujem ovaj auto svima, 1.2 75ks"
Kazneni poeni

Auto Kredit Kalkulator

Kreditni Kalkulator
     
         

Polja označena sa * su obavezna. Auto kredit kalkulator je informativnog karaktera.