Autopedija

Citroen Tubik na sajmu u Frankfurtu

Citroen Tubik

Na 64. međunarodnom salonu automobila u Frankfurtu "Sitroen" je predstavio neobično dizajniran konceptni automobil "tubik", koji je privukao veliku pažnju, kao nešto što još nije viđeno.

"Tubik" je vozilo sa devet mesta, koje ima brojne mogućnosti prilagođavanja sedišta, koja mogu da budu poluspuštena, postavljena lice u lice ili na drugi način, a nova tehnologija u kabini podrazumeva veliki naslon s polukružnom pločom i poboljšan zvuk, što stvara prijatan prostor za život i druženje svih putnika.

Citroen Tubik

"Citroen Tubik" koristi tehnologiju "hibrid4", kako bi se smanjila emisija ugljen dioksida, a novo vozilo omogućava prijatno, inteligentno, umreženo i "zeleno" putovanje. Automobil je širine 2,08 metara, visine 2,05 i dužine 4,8 metara, navodi se u sapoštenju "Vitro grupe."

Citroen Tubik

Prednji blok je odvojen od glavnog dela karoserije, vozilo ima široko bezbojno panoramsko staklo i dvoja velika vrata, koja se lako otvaraju, a u zadnjem delu vozila skriven je bunker za stvari.

Citroen Tubik

Točkovi su od 22 inča, a gume sa vrlo niskim otporom pri okretanju, što smanjuje potrošnju goriva. "Tubik" je opremljen i hidroaktivnim vešanjem, jedinstvenom tehnologijom u svetu automobila. "Sitroen" je na sajmu predstavio i tri hibridna modela DS3, DS4 i DS5. Samo godinu i po dana nakon lansiranja, prodato je 100.000 modela DS3 , a za nekoliko meseci stiglo je 15.000 narudžbina za DS4,

Citroen Tubik

Model DS5 očekuje se na tržištu krajem godine, a reč je o vozilu na kojem je "Sitroen" prvi put primenio dizel tehnologiju "ful hibrid 4" koja spaja performanse motor od 200 KS i četiri pogonska točka, sa smanjenjem emisije ugljendioksida. Na štandu "Sitroena" prikazan je i C3 opremljen mikrohibridnom tehnologijom e-HDi 70. On ispušta samo 87 grama ugljnedioksida po kilometru.


Komentari (1)Add Comment
...
napisao miki, April 14, 2012
najlepsi

Ostavi komentar

smanji | povećaj

busy

Testovi korisnika

Ford Focus 1998-2004
Ocena vozača
 
2.8
"Pre kupovine dobro videti ga sest u kola i dignuti ga 120km/h i od 80km/h glrdati dali se auto tr..."
Renault Clio 1998-2005
Ocena vozača
 
3.2
"Moj savjet je da ovaj model zaobidjete!"
Alfa Romeo 156 1997-2006
Ocena vozača
 
4.0
"Komentar Nisam vozio automobile visoke klase i ne mogu biti kompetentan za pravilno ocenjivanje, ..."
Opel Corsa 2000-2006
Ocena vozača
 
4.2
"Preporucujem ovaj auto svima, 1.2 75ks"
Kazneni poeni

Auto Kredit Kalkulator

Kreditni Kalkulator
     
         

Polja označena sa * su obavezna. Auto kredit kalkulator je informativnog karaktera.