Autopedija

Vozači moraju po nove saobraćajne

Nove tablice

Kada je uvodjen sistem novih saobraćajnih dozvola u Srbiji, nikome ni na pamet nije padalo da će već za godinu dana morati da podnese još jedan trošak - a to je ponovno izdavanje istih saobraćajnih dozvola zbog propusta države. Vozači su besni, ali im to neće pomoći da sačuvaju 1.200 dinara!

Naime, kako „Alo!“ saznaje, tokom prošle godine došlo je do grešaka prilikom izrade novih saobraćajnih dozvola, a među najčešćim su pogrešno upisani „lični podaci“ vozila, poput vrste goriva koje koristi, tipa vozila, broja šasije...

Našoj redakciji juče se javio čitalac M. V., koji zbog pogrešno upisanih podataka u SUP-u mora da uzme novi dokument, ali i da snosi troškove njegove izrade!?

- Prošle godine sam uzeo novu saobraćajnu dozvolu, a sada mi traže pare za drugu. U SUP-u su mi rekli da je u pitanju „greška u kodu“ i da moraju da mi naprave novu, za koju ću morati da platim 1.200 dinara, kao i za prethodnu. Rekli su mi da je tako navodno sa velikim brojem saobraćajnih dozvola koje su izdavane u prvih 15 dana od kada su uvedene. Na kraju ispada da sam ja kriv zbog njihove greške, koju još moram i da plaćam - požalio se naš čitalac.

Ipak, kako su nam rekli u Udruženju pružaoca usluga za prenos i registraciju vozila „Leges“ iz Beograda, greške su se potkrale u čak oko deset odsto saobraćajnih dozvola u Srbiji, a ako vozač nije odmah prilikom izdavanja primetio da nešto nije u redu, sam snosi troškove izradu nove dozvole.

- Greške su u samim podacima upisanim u saobraćajnu dozvolu, odnosno u čipu. Procenjujemo da je tako u barem deset odsto slučajeva. Zato vozači treba da paze i da provere podatke prilikom preuzimanja saobraćajne dozvole i, ako uoče nepravilnosti, odmah da ih reklamiraju, pa će MUP da snosi troškove izrade novih. Ali, ako ste preuzeli dozvolu i otišli bez provere, prilikom naredne registracije vozila imaćete problem, pa ćete morati da snosite ponovo te troškove, koji iznose 1.200 dinara, a tu je i maltretiranje po šalterima - rečeno nam je u „Legesu“.


Komentari (0)Add Comment

Ostavi komentar

smanji | povećaj

busy

Testovi korisnika

Ford Focus 1998-2004
Ocena vozača
 
2.8
"Pre kupovine dobro videti ga sest u kola i dignuti ga 120km/h i od 80km/h glrdati dali se auto tr..."
Renault Clio 1998-2005
Ocena vozača
 
3.2
"Moj savjet je da ovaj model zaobidjete!"
Alfa Romeo 156 1997-2006
Ocena vozača
 
4.0
"Komentar Nisam vozio automobile visoke klase i ne mogu biti kompetentan za pravilno ocenjivanje, ..."
Opel Corsa 2000-2006
Ocena vozača
 
4.2
"Preporucujem ovaj auto svima, 1.2 75ks"
Kazneni poeni

Auto Kredit Kalkulator

Kreditni Kalkulator
     
         

Polja označena sa * su obavezna. Auto kredit kalkulator je informativnog karaktera.