Autopedija

Rasulo: Auto škole vraćaju kandidate kući


Pre nekoliko dana je počeo da se primenjuje potpuno novi sistem polaganja vožnje u Srbiji, ali se sve toliko iskomplikovalo da su u narednom periodu otkazani svi vozački ispiti! Rasulo je toliko da iz auto škola nove kandidate jednostavno vraćaju kući, pa je odlučeno da polaganja vožnje neće biti do 15. novembra.

Po novom pravilniku, svi novi vozači će morati da prođu 30 časova predavanja, 10 časova vežbi, najmanje 40 časova vožnje, ali i da polože ispit iz prve pomoći.

Međutim, umesto novog reda, koji će na ulice Srbije izvesti bolje obučene vozače, zavladao je potpuni haos.

Ministarstvo unutrašnjih poslova još nije objavilo ispitna pitanja koja će kandidati imati prilikom polaganja završnog ispita, a Vlada Srbije još nije odredila minimalnu cenu obuke vozačkog ispita, koja će prema sadašnjim proračunima koštati između 600 i 1.000 evra.

Ministarstvo zdravlja nije licenciralo instruktore iz Crvenog krsta, koji će predavanje iz prve pomoći držati novim vozačima, ali i vozačima koji su se obučavali po starom sistemu a još nisu položili završni ispit vožnje.

Auto-moto savez Srbije od maja nije uspeo da odštampa sve registre, knjige za instruktore, kartone kandidata, što je prema zakonu bilo obavezno. Posledica toga je da je u poslovnici AMS u Ruzveltovoj ulici izbila masovna tuče između vlasnika auto-škola koji su želeli da kupe svu potrebnu dokumentaciju, a koje nije bilo dovoljno.

Milenko Jezdimirović, predsednik Grupacije auto-škola, kaže za „Blic“ da vlada potpuno rasulo: "Mi novog kandidata koji dođe u auto-školu možemo samo da vratimo kući. Ne znamo ni koliko će koštati obuka, niti gde i kako će se odvijati teorijska nastava, gde da ga evidentiramo i pošaljemo na predavanja o prvoj pomoći".

Izvor: BlicKomentari (1)Add Comment
...
napisao rebro, October 29, 2012
Nema vlada vremena za to, mora da kupi avion.

Ostavi komentar

smanji | povećaj

busy

Testovi korisnika

Ford Focus 1998-2004
Ocena vozača
 
2.8
"Pre kupovine dobro videti ga sest u kola i dignuti ga 120km/h i od 80km/h glrdati dali se auto tr..."
Renault Clio 1998-2005
Ocena vozača
 
3.2
"Moj savjet je da ovaj model zaobidjete!"
Alfa Romeo 156 1997-2006
Ocena vozača
 
4.0
"Komentar Nisam vozio automobile visoke klase i ne mogu biti kompetentan za pravilno ocenjivanje, ..."
Opel Corsa 2000-2006
Ocena vozača
 
4.2
"Preporucujem ovaj auto svima, 1.2 75ks"
Kazneni poeni

Auto Kredit Kalkulator

Kreditni Kalkulator
     
         

Polja označena sa * su obavezna. Auto kredit kalkulator je informativnog karaktera.