Autopedija

Toyota Auris i Rav4 na Euro NCAP testu

Tozota Euro NCAP

Iako je mnogi ne priznaju ili smatraju da je EuroNCAP jedna ucenjivačka organizacija bez ikakve svrhe u auto industriji, jer se svi testovi već obavljaju u fabrikama, istina je da je to jedina platforma koja kupcu omogućava da napravi uporedni pregled novih modela po pitanju sigurnosti. Nove Toyote Auris i Rav4 su osvojile maksimalnih 5 zvezdica.

Novi Auris zadržao je Toyotine standarde po pitanju aktivne i pasivne bezbednosti i postao prvi model iz C segmenta koji je osvojio 5 zvezdica po EuroNCAP programu testiranja za 2013. godinu. Kada je reč o bezbednosti odraslih putnika, Auris je zabeležio skor od 92%, dok je na polju bezbednosti dece-putnika postignut rezultat od 84%.

Toyota Auris 2013 Euro NCAP

U oblasti asistencije sistema aktivne bezbednosti, Auris je stigao do 66 procenata. Automobil je opremljen ABS i EBD sistemima, sistemom pomoći pri kočenju i sistemom kontrole stabilnosti vozila (VSC). Auris uz to ima i vazdušne jastuke za vozača i suvozača, vazdušni jastuk za kolena, bočne vazdušne jastuke i vazdušne zavese.

Osim toga, ugradnja različitih konstruktivnih delova za apsorpciju energije minimalizuje energiju sudara i poboljšava zaštitu pešaka. U toj oblasti, Auris je postigao skor od 68%.

Sa konstrukcijom karoserije koja kao i kod Aurisa upija energiju sudara i na taj način štiti putnike, novi RAV4 ima još viši nivo aktivne i pasivne bezbednosti od svojih prethodnika. Standardno je opremljen novim sedištima sa sistemom zaštište od trzajne povrede vrata, kao i sa 7 vazdušnih jastuka, uključujući vazdušni jastuk za kolena vozača i bočne vazdušne jastuke sa dve komore.

U oblasti zaštite odraslih, novi RAV4 je na NCAP testu zabeležio rezultat od 89%, kao i 82% kod zaštite dece. Za bezbednost pešaka imao je skor od 66%.

Toyota Rav4 Euro NCAP

Sistemi aktivne bezbednosti uključuju ABS i EBD, BA (sistem pomoći pri kočenju), TRC (sistem kontrole proklizavanja) i VSC+, koji integriše sistem kontrole stabilnosti vozila (VSC) i električno servo upravljanje (EPS), radi bolje stabilnosti vozila. Na polju asistencije sistema aktivne bezbednosti, RAV4 takođe je imao rezultat od 66%.

Novi RAV4 kao opciju ima u ponudi i dodatne sigurnosne tehnologije - automatska duga svetla, upozorenje o napuštanju saobraćajne trake i monitoring mrtvih uglova - što dodatno podiže nivo bezbednost i olakšava vožnju.


Komentari (0)Add Comment

Ostavi komentar

smanji | povećaj

busy

Testovi korisnika

Ford Focus 1998-2004
Ocena vozača
 
2.8
"Pre kupovine dobro videti ga sest u kola i dignuti ga 120km/h i od 80km/h glrdati dali se auto tr..."
Renault Clio 1998-2005
Ocena vozača
 
3.2
"Moj savjet je da ovaj model zaobidjete!"
Alfa Romeo 156 1997-2006
Ocena vozača
 
4.0
"Komentar Nisam vozio automobile visoke klase i ne mogu biti kompetentan za pravilno ocenjivanje, ..."
Opel Corsa 2000-2006
Ocena vozača
 
4.2
"Preporucujem ovaj auto svima, 1.2 75ks"
Kazneni poeni

Auto Kredit Kalkulator

Kreditni Kalkulator
     
         

Polja označena sa * su obavezna. Auto kredit kalkulator je informativnog karaktera.