xpornplease.com pornjk.com porncuze.com
Autopedija

Chevrolet Trax - prvi mali SUV sa mašnicom

Chevrolet Trax

Chevrolet je još 1935. godine na tržište izbacio svoj prvi SUV, Caryall Suburban, a sada, 78 godina kasnije, ova fabrika lansira prvi model u segmentu malih SUV modela, Trax. Chevrolet Trax je savremen, veoma raznovrstan, a ipak SUV male potrošnje, koji nudi upravljanje kao kod običnog automobila i pogon na sve točkove, - navodi Suzan Dokerti, predsednik i generalni direktor Chevrolet-a i Cadillac-a za Evropu.

Linija Chevrolet SUV modela podrazumeva agilna, praktična i pouzdana vozila koja su često prednjačila po bezbednosti i tehničkim inovacijama. Na ranim modelima su uvedene hidraulične kočnice, sigurnosno staklo i nezavisno prednje oslanjanje 1937. godine, dok su potonji modeli uveli kao novinu upravljačke stubove koji se raspadaju u slučaju sudara (1967) i sprečavanje blokade kočnica (1988).

Chevrolet Trax

Sa Trax-om, Chevrolet je spreman za privlačenje grupacije kupaca automobila koja je doprinela značajnom rastu SUV-B segmenta tokom prethodnih godina (prodaja u ovom segmetu se povećala sa 130.214 automobila 2008. na oko 264.000 2012.). Ovi gradski kupci su individualci koji vode računa o imidžu, sa aktivnim životnim stilom. Mnogi od njih priželjkuju vozilo koje odgovara njihovom statusu nezavisnog pojedinca.

Chevrolet Trax

Trax kupcima donosi mnoge pogodnosti „rasnog“ SUV-a, objedinjavajući dinamiku vožnje i ekonomičnu potrošnju goriva manjeg automobila. Iznad svega, Trax nudi maksimalnu raznovrsnost, počev od fleksibilne, savremene putničke kabine i pogona na sve točkove do unapređene Chevrolet MyLink konekcije.

Chevrolet Trax

Izgled i fleksibilnost istinskog SUV-a

Ostavljajući utisak „mišićavosti“, sportske agilnosti i pokreta, Trax predstavlja najnoviji primer Chevrolet-ovog izražajnog konstruktorskog jezika. Sa 4,2 m dužine, 1,7 m širine i 1,6 m visine, novi model ovog brenda u SUV-B segmentu iskazuje samopouzdan   uravnotežen stav.

Dvodelna maska hladnjaka sa čuvenom Chevrolet leptir mašnom, istaknuti lukovi iznad točkova i mišićav zadnji deo, te brza, unazad usmerena krovna linija koja se pruža do integrisanog spojlera, predstavljaju ključne elemente koji definišu Trax-ov enterijer.

Chevrolet Trax

Enterijer se odlikuje „tečnim“ linijama, savremenim crtama dizajna i dobro organizovanom kabinom. Na raspolaganju je do osam konfiguracija sedenja, zadnji red sedišta poseduje običnu utičnicu od 230V, koja se može koristiti za punjenje laptop računara i drugih elektronskih uređaja bez potrebnog adaptera.

Pogodnosti odlaganja su brojne. Prostor za prtljag se može uvećati do maksimalnih 1370 litara, sa dodatnim prostorom ispod patosa za oslaganje tereta. Pored deljive zadnje klupe u odnosu 60/40, napredniji nivoi opreme modela Trax poseduju suvozačko sedište koje se može potpuno oboriti, nudeći dodatnu flrksibilnost za predmete dužine do 2,3 m.

Chevrolet Trax

Odeljci za odlaganje uključuju i raspoloživu kasetu ispod sedišta i dva odeljka za rukavice, od kojih je jedan sa USB i aux-in priključcima, koji omogućavaju diskretno povezivanje ajpoda, pametnih telefona i drugih elektronskih uređaja.

U eksterijeru se može prevoziti dodatni teret. Chevrolet Trax poseduje standardne krovne šine, ima kapacitet krovnog nosača od 75 kg i može vući prikolice težine do 1200 kg.

Chevrolet MyLink tehnologija unapređuje mogućnosti Vašeg pametnog telefona

Chevrolet Trax

Sa Chevrolet MyLink povezanim radio uređajem, koji predstavlja standardan deo opreme kod viših nivoa opreme modela Trax, vozači će na dohvat ruke imati sistem koji je lak za upotrebu, a koji omogućava pristup medijima uključujući posebne aplikacije sa kompatibilnih prenosivih uređaja.

Chevrolet MyLink tehnologija omogućava lak pristup telefonskim imenicima, ličnim plej-listama, foto-galerijama (preko USB priključka ili ajfona) i video snimcima (preko USB ili aux-in priključaka)1, i drugih.

Pored toga što poseduje 3D mape, navođenje za vožnju u trakama i trenutno izveštavanje o stanju u saobraćaju, što su osobine koje zahtevaju priključak na mrežu preko pametnog telefona, BringGo ima mogućnost da čuva mape na pametnom telefonu. Ovo korisnicima pruža pristup lokacijama uz navođenje na skretanje čak i kada je telefonski signal loš (bez troškova striminga/rominga).

Tri motora niske potrošnje i AWD sistem na zahtev

Linija motora će obuhvatiti 1.4L turbo benzinski motor, 1.6L benzinac i 1.7L turbo-dizel motor. Sve varijante sa manuelnim prenosom se isporučuju sa Start/Stop funkcionalnošću. I 1.7L turbo-dizel i 1.4L turbo benzinski motor će se nuditi i sa 6-stepenim automatski menjačem.

U spoju sa 6-stepenim manuelnim prenosom, model 1.4L isporučuje 140 ks (103 kW) dajući maksimalan obrtni momenat od 200 Nm, dok 1.7L turbo-dizel  motor daje 130 ks (96 kW), i maksimalan obrtni momenat od 300 Nm.

1.7L turbo-dizel motor je najštedljiviji među ova tri motora i sa manuelnim prenosom (FWD) troši 4.5L/100 km, dok je prosečna potrošnja modela 1.4L turbo sa manuelnim prenosom 6,5 litara. Emisije ugljendioksida su 120 i 149 g/km.

AWD sistem koji je na raspolaganju za varijante sa 1.4L turbo benzinskim motorom ili 1.7L turbo-dizel motorom, se automatski prilagođava preovlađujućim uslovima na putu i značajno unapređuje vuču na klizavim i šljunkovitim putevima.

Vožnja modela Trax predstavlja uživanje. Chevrolet-ov najnoviji model je podešen tako da isporuči izrazito evropsku dinamiku vožnje, a odlikuje se i sofisticiranim elektronskim sistemima podrške.

Širina prednjeg/zadnjeg traga od 1540 mm i međuosovinsko rastojanje od 2555 mm osiguravaju čvrsto oslonjenu stabilnost. Trax-ova struktura sa karoserijom i okvirom koji čine jednu celinu (tight body-frame-integral), prednje oslanjanje sa Mekferson podupiračem , te zadnje oslanjanje sa compound crank osovinom zajednički doprinose vožnji dobrog odgovora na komande i osobinama upravljanja.

Trax poseduje električno upravljanje (EPS) sa integrisanim kompenzatorom habanja, radi precizne upravljačke akcije tokom životnog veka sistema.

Vrhunska bezbednost

Snaga njegove strukturne izvedbe čini Trax jednim od najbezbednijih malih SUV modela u Evropi. U slučaju prevrtanja automobila, model je projektovan tako da podnese opterećenje više nego četiri puta veće od sopstvene težine.

Trax je opremljen velikim brojem savremenih sistema za upravljanje šasijom, uključujući podršku pri kretanju uzbrdo, te upravljanje kretanjem nizbrdo. Druge standardne osobine uključuju elektronsku kontrolu stabilnosti, kontrolu vuče, 4-kanalne kočnice sa sprečavanjem blokade kočenja (ABS) sa elektronskom raspodelom kočione sile, hidrauličnu podršku za slabljenje kočenja, i olakšavanje prevrtanja.

Šest vazdušnih jastuka, sigurnosni pojasevi sa tri tačke na svim mestima za sedenje, sistemi ISOFX kopčanja za sigurnosna sedišta za decu i pedala koja se rasklapa  su standardne bezbednosne funkcije na modelu Trax.

Izvor: GM Media SrbijaKomentari (0)Add Comment

Ostavi komentar

smanji | povećaj

busy

Testovi korisnika

Ford Focus 1998-2004
Ocena vozača
 
2.8
"Pre kupovine dobro videti ga sest u kola i dignuti ga 120km/h i od 80km/h glrdati dali se auto tr..."
Renault Clio 1998-2005
Ocena vozača
 
3.2
"Moj savjet je da ovaj model zaobidjete!"
Alfa Romeo 156 1997-2006
Ocena vozača
 
4.0
"Komentar Nisam vozio automobile visoke klase i ne mogu biti kompetentan za pravilno ocenjivanje, ..."
Opel Corsa 2000-2006
Ocena vozača
 
4.2
"Preporucujem ovaj auto svima, 1.2 75ks"
Kazneni poeni

Auto Kredit Kalkulator

Kreditni Kalkulator
     
         

Polja označena sa * su obavezna. Auto kredit kalkulator je informativnog karaktera.

rarefilm