Autopedija

Kia i aktuelne cene

Do kraja godine i smanjenja carine je ostalo tek mesec dana, pa je neophodno osloboditi se skuplje nabavljenih automobila.

Mnogi proizvodjači smanjuju svoje cene, što poštujemo, ali ima i onih koji su na popuste stavili svoje modele, mada oni ipak koštaju isto kao što su koštali pre takozvanih "akcija". Jedan od takvih je Kia, koja, ruku na srce, ima jako konkurentne cene, ali su te cene standardne, a ne snižene, kako domaći prodavac navodi. Ovo se ipak ne odnosi na celu prodajnu gamu Kie, ali ovakvi nastupi već počinju da bodu oči.


Ako pogledate istoriju cena Kia automobila, sadašnje cene na popusti su identične onima koje su bile pre aktuelne akcije.

kia magentis

Recimo, Kia Rio već nekoliko meseci košta 10.990 eura, što je izvanredna cena za auto koji se dobija. Sada, ta ista Kia Rio košta isto toliko, ali se reklamira kao da je na popustu od čak 2.700 eura. Možda je na popustu u odnosu na neku imaginarnu cenu, ali na cenu od pre mesec dana sigurno nije.

Sa druge strane, ima modela koji zaista jesu jeftiniji nego što su bili. Kia c'eed sa LX Cool opremom i 1.4 motorom od 109 KS sada košta 13.990 aura a ne 14.590 koliko je koštala do skoro. Ovo je u redu, ali domaći uvoznik je na ovaj model Kie stavio nalepnicu sa popustom od 3.000 eura.

Ovo je posledica marketing politike prodavca, koja potencira popuste već duže vreme, ali im stalno menja ime, što za posledicu daje da popusta na neke modele u stvari nema u odnosu na cenu pre "akcije".

Kako god okrenemo, Kia jeste dobar i pristupačan auto, ali kad je popust, popust je, kada nije - nije.
Komentari (1)Add Comment
...
napisao reper, October 19, 2009
au skupo

Ostavi komentar

smanji | povećaj

busy

Testovi korisnika

Ford Focus 1998-2004
Ocena vozača
 
2.8
"Pre kupovine dobro videti ga sest u kola i dignuti ga 120km/h i od 80km/h glrdati dali se auto tr..."
Renault Clio 1998-2005
Ocena vozača
 
3.2
"Moj savjet je da ovaj model zaobidjete!"
Alfa Romeo 156 1997-2006
Ocena vozača
 
4.0
"Komentar Nisam vozio automobile visoke klase i ne mogu biti kompetentan za pravilno ocenjivanje, ..."
Opel Corsa 2000-2006
Ocena vozača
 
4.2
"Preporucujem ovaj auto svima, 1.2 75ks"
Kazneni poeni

Auto Kredit Kalkulator

Kreditni Kalkulator
     
         

Polja označena sa * su obavezna. Auto kredit kalkulator je informativnog karaktera.