xpornplease.com pornjk.com porncuze.com
Autopedija

Fiat Topolino i BMW Isetta na sajmu u Frankfurtu

BMW IsettaPrema nezvaničnim informacijama, BMW i Fiat će na ovogodišnjem Salonu automobila u Frankfurtu, koji se održava u septembru, predstaviti rezultat svog partnerstva – novi BMW Isetta i novu generaciju Fiata Topolino, koji će deliti zajedničku platformu.

U Frankfurtu se očekuju njihove koncept verzije, dok bi se serijski modeli na tržištu našli 2011. godine, što znači da ukoliko Zastava bude pravila Topolino, čekaćemo još koju godinu.

BMW Isetta je model koji je bavarsku fabriku izvukao iz finansijskih problema u godinama posle Drugog svetskog rata. O pojavi njegovog modernog naslednika bilo je dosta priča i ranije. Nova Isetta će samo izgledom podsećati na original iz pedesetih godina prošlog veka, koji je bio dugačak samo 2,4 metra i imao jednostavnu unutrašnjost za dva putnika.
BMW Isetta
Nova Isetta će naravno biti većih dimenzija i neuporedivo bezbednija, a imaće bočna vrata za ulazak putnika (u staroj Isetti se ulazilo od napred).

Iako je ranije originalna Isetta BMW-u bila neophodna za preživljavanje, ova nova imaće drugačiju misiju. Naime, svojim skromnim dimenzijama, manevarskim sposobnostima i elektropogonom, buduća Isetta bi bila idealno prevozno sredstvo za prenatrpane gradove na početku 21. veka.
Fiat Topolino
Iako skromnih dimanzija, ne treba uopšte očekivati da će nova Isetta biti jeftina, a za razliku od novog Fiatovog Topolina, prodavaće se i u Americi.
Topolino, čiji model "A" klase bi trebalo da se proizvodi u Kragujevcu, biće dužine oko 3,15 metara, a pokretaće ga 0,9-litarski dvocilindrični benzinski motor (mada se razmišlja i o elektro verziji).


Komentari (0)Add Comment

Ostavi komentar

smanji | povećaj

busy

Testovi korisnika

Ford Focus 1998-2004
Ocena vozača
 
2.8
"Pre kupovine dobro videti ga sest u kola i dignuti ga 120km/h i od 80km/h glrdati dali se auto tr..."
Renault Clio 1998-2005
Ocena vozača
 
3.2
"Moj savjet je da ovaj model zaobidjete!"
Alfa Romeo 156 1997-2006
Ocena vozača
 
4.0
"Komentar Nisam vozio automobile visoke klase i ne mogu biti kompetentan za pravilno ocenjivanje, ..."
Opel Corsa 2000-2006
Ocena vozača
 
4.2
"Preporucujem ovaj auto svima, 1.2 75ks"
Kazneni poeni

Auto Kredit Kalkulator

Kreditni Kalkulator
     
         

Polja označena sa * su obavezna. Auto kredit kalkulator je informativnog karaktera.

rarefilm