xpornplease.com pornjk.com porncuze.com
Autopedija

Nova Corvette C7 stiže u januaru

Chevrolet Corvette Logo

Chevrolet Corvette je svojom šestom inkarnacijom ostvario značajne pobede na prvenstvu Američke Le Mans serije ove godine, što je fabrika iskoristila da predstavi novi logo kao najavu za potpuno novi model. Potvdjene su tvrdnje da ćemo 13. januara zvanično videti novu, sedmu generaciju Corvette - C7.

„Nova, sedma generacija Corvette zaslužuje i novi simbol“, rekao je Ed Welburn, potpredsednik GM globalnog dizajna. „Novi dizajn ukrštenih zastava odražava karakter nove Corvette. Zastave su puno modernije, više tehničke i detaljnije izrađene nego pre, naglašavajući temeljit redizajn čitavog automobila.“

Motor koji će pogoniti Corvette-u C7 je V8 zapremine 6.2 litra sa 450 konjskih snaga i 610 Nm obrtnog momenta, kodnog imena LT1.


Novi logotip s ukrštenim zastavama predstavljen je na trkačkoj stazi Road Atlanta na kojoj je tim Corvette Racing proslavio velike pobede na prvenstvu serije ALMS (American Le Mans Series) GT za modele iz masovne proizvodnje.

Chevrolet je osigurao prvenstvo za proizvođače, Corvette Racing je osigurao timsku pobedu, a Oliver Gavin i Tommy Milner trijumfovali su u kategoriji vozača sa četiri pobede u devet trka koje su prethodile Petit Le Mansu, finalu sezone 2012. ALMS.

Ova su prvenstva učinila Corvette Racing najuspešnijim timom u istoriji ALMS-a s ukupno 77 pobeda u klasi, osam osvojenih prvenstava za vozače i devet timskih i proizvođačkih kruna od 2001. godine. Tim je zabeležio i sedam pobeda u klasi na takmičenju 24 sata Le Mansa od 2001. godine. Corvette Racing će predstaviti C6.R za sezonu 2013. ALMS-a, a očekuje se da će C7.R doživeti svoju trkačku premijeru 2014. godine.

„Pobeda na ALMS takmičenjima s Corvette C6.R pred prestižnim konkurentima iz Ferrarija, Porschea i BMW-a savršen je završni čin za šestu generaciju Corvette“, rekao je Tadge Juechter, glavni inženjer Corvette.

Chevrolet Corvette Logo

„Sedma generacija Corvette temeljiće se na tom uspehu“, dodao je Juechter. „S novom Corvette naumili smo da konstruišemo sportski automobil svetske klase s dizajnom, prefinjenošću, efikasnošću i vrhunskim osećajem za vozača koje niko neće nadmašiti. Samo su dva dela nasleđena sa C6 korišćena u modelu C7 – filter vazduha u kabini i zadnji spoj kliznog dela krova.“

Logotip ukrštenih zastava simbol je Corvette otkad je predstavljena 1953. godine. Uvek se sastojao od dve zastave: jedne trkačke zastave s kvadratićima i druge sa Chevrolet simbolom „leptir-mašne“ i francuskim ljiljanom. Dizajn je evoluirao tokom godina, a nalazi se na preko 1,5 milion modela Corvette proizvedenih od 1953. do danas.

Za sedmu generaciju Corvette dizajn ukrštenih zastava postao je nešto više tehnički, uglastiji i sportskiji, što su atributi koji opisuju i novi automobil. Logotip je takođe detaljniji uz veću dubinu, više boja i veću usmerenost na detalje.

Pre odabira finalnog dizajna razmotreno je preko stotinu varijanti.

Novi dizajn ukrštenih zastava naći će se na novoj Chevrolet Corvette 2014. koja će biti predstavljena u nedelju, 13. januara 2013. u Detroitu. Na premijeru Corvette biće pozvani predstavnici odabranih medija. Chevrolet će i obožavaocima Corvette ponuditi ograničen broj ulaznica, dok će sva zarada ići u fond Nacionalnog muzeja Corvette u američkom gradu Bowling Green. Zainteresovani se mogu obratiti Rocu Linkovu ( Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli ) i saznati više o tome.

U sledećih nekoliko nedelja na web-stranici www.one13thirteen.com biće predstavljene dodatne informacije i video sadržaji o sedmoj generaciji Corvette. Obožavaoci se mogu pridružiti raspravi o sledećoj generaciji Corvette i pratiti nove najave putem Facebooka (facebook.com/corvette) i Twittera @Chevrolet(#Corvette). Fanovi koji će slediti hashtag #one13thirteen na Twitteru uskoro će saznati više, a mogu očekivati i ekskluzivna ažuriranja.


Komentari (1)Add Comment

Ostavi komentar

smanji | povećaj

busy

Testovi korisnika

Ford Focus 1998-2004
Ocena vozača
 
2.8
"Pre kupovine dobro videti ga sest u kola i dignuti ga 120km/h i od 80km/h glrdati dali se auto tr..."
Renault Clio 1998-2005
Ocena vozača
 
3.2
"Moj savjet je da ovaj model zaobidjete!"
Alfa Romeo 156 1997-2006
Ocena vozača
 
4.0
"Komentar Nisam vozio automobile visoke klase i ne mogu biti kompetentan za pravilno ocenjivanje, ..."
Opel Corsa 2000-2006
Ocena vozača
 
4.2
"Preporucujem ovaj auto svima, 1.2 75ks"
Kazneni poeni

Auto Kredit Kalkulator

Kreditni Kalkulator
     
         

Polja označena sa * su obavezna. Auto kredit kalkulator je informativnog karaktera.

rarefilm